Decoratiuni de Craciun ne  ajuta sa simtim mai profund sentimentul de sarbatoare, comuniunea dintre oameni si sa ne amintim mai bine aceasta perioada placuta.

In trecut dintre decoratiuni nu puteau lipsi ieslea, lumanarile, piramida care incepea sa se invarteasca atunci cand se aprindeau lumanarile, personaje ca magii, Mos Craciun, ingerasii, iedutii, chiar pruncul Iisus, iar culoarea folosita era rosu. Exista insa o evolutie in ceea ce priveste decoratiunile si simbolurile? Se poarta aceleasi ca acum, sa zicem, cincizeci de ani? In acest scop am obtinut opiniile unui specialist in domeniul decoratiunilor si aranjamentelor decorative, floral designer Anca Lupu.

Ce e nou?

Dupa o lunga perioada in care in Occident a patruns trendul de hand made si DIY – Do It Yourself, din ce in ce mai multi clienti se intereseaza acum nu doar de decoratiunile gata facute ci si de kiturile pentru realizarea acestora. Nu numai ca sunt o solutie mai ieftina, dar se dovedesc a fi si o minunata ocazie de a reuni familia, pornind de la aceasta tema iar obiectele decorative aflate in trend au caracteristicile acestora: sunt cusute manual, au trasaturi care aduc aminte de papusile bunicii etc. Daca in urma cu 2-3 ani culoarea la moda era argintiu,  acum culorile pe care se pune accentul sunt alb si rosu. Pentru cei mai nonconformisti, bradul in trend este roz cu argintiu iar in loc de beteala se folosesc decoratiunile tip plasa.

Decoratiunile florale sunt in trend cu tema home made, atat de actuala, ceea ce se traduce prin papusi, oameni de zapada sau Mosi Craciuni cu flori in brate. Apar si multe personaje noi, cum sunt zanele inspirate din gaze sau alte animale micute, soparlele, de exemplu.

In ceea ce priveste lumanarile, daca in trecut erau destul de simple, acum se constata o abundenta de varietati care pot fi puse nu numai in corelatie cu bradul ci in diverse zone ale camerei sau pe suprafeta mesei. De altfel, o alta tendinta este folosirea decoratiunilor de Craciun nu numai la acest eveniment ci si la oricare alte sarbatori.

 

Related posts

Look îndrăzneţ şi idei inovatoare

Adina Meyers

Casă în stil clasic, cu un decor luminos

Adina Meyers

Fascinația stilului italian de design interior

Adina Meyers