Un proiect de reamenajare şi restilizare a unei case construite în anul 2008 a devenit o provocare pentru designerul Irina Ştefănescu şi echipa Vigo Store. Stilul clasic ales avea să aducă locuinţei un suflu nou, dar şi o notă de eleganţă.

Text: Oana Voicu / Foto credit: Dan Purice pentru Vigo Store

Terenul cu o suprafaţă de 637 de metri pătraţi a fost cumpărat de proprietari în anul 2005, iar un an mai târziu a început şi ridicarea casei, finalizată în 2008. Arhitectul Nicolae Ispas a fost cel care s-a ocupat de proiect. Pentru acesta, s-a ţinut cont de toate elementele, de la poziţionarea vilei pe teren până la configurarea ei într-o formă cât mai practică. De exemplu, pentru realizarea terasei, proprietarii au mers prin Târgu Jiu şi au fotografiat case cu arhitectură locală, majoritatea brâncoveneşti, pentru ca, la final, întregul proiect să primească un aer uşor brâncovenesc.

Construită din cărămidă Porotherm, locuinţa are o suprafaţă de 240 de metri pătraţi, cu tot cu terase, dintre care 190 de metri pătraţi reprezintă suprafaţa utilă.

Proprietarii, o familie minunată cu doi copii, au dorit să facă o schimbare şi să aducă un suflu nou căminului lor, aşa că au apelat la designerul Irina Ştefănescu, cu care mai colaboraseră şi în trecut.

Cum au decurs lucrările găsiţi în ediţia de octombrie a revistei Casa Mea.

 

 

Related posts

Rustica si eleganta in acelasi timp

Adina Meyers

Fosilele unui crocodil preistoric, un stil ”posh” pentru pereții casei tale. Inspirație internațională, Frieze Masters 2021, Londra

Adina Meyers

Casa dupa modelul conacelor boieresti

Adina Meyers