O zona linistita cu o panorama deosebita este ideala pentru o casa de vacanta ridicata si decorata in stil rustic, cu respect pentru natura si pentru arhitectura.

In aceste conditii este simplu de inteles de ce proprietarii au optat pentru Bran atunci cand au pus piatra de temelie a locuintei in care visau sa se refugieze in weekenduri si in vacantele pline de farmec petrecute in compania prietenilor apropiati.

Desi atunci cand vine vorba de vacanta, in general restrictiile sunt putine, nu acelasi lucru se poate spune si despre arhitectura si norme de urbanism cand ne referim la o cabana.

In viziunea unui arhitect, o casa de vacanta are o suprafata maxima de 150 mp si este structurata pe doua niveluri (parter si un etaj sau parter si mansarda). In acelasi timp, finisajele exterioare trebuie sa fie din lemn sau piatra naturala, pentru a se incadra in peisaj.

“In momentul in care iau in calcul constructia sau achizitia unei case de vacanta, proprietarii trebuie sa tina seama de caracteristicile si utilitatea unei astfel de locuinte – de care vor benefi cia doar cateva zile pe luna, dar pentru care vor suporta cheltuieli de intretinere similare unei case permanente. Acesta este motivul pentru care este indicat sa opteze pentru o suprafata mica, de maximum 150 mp, pe care sa o delimiteze intr-un mod cat mai functional cu putinta. Eu le recomand clientilor mei sa rezerve parterul activitatilor diurne, prin amplasarea unui living, a unui dining, a bucatariei si a unei bai de serviciu. In plus, la parter poate fi si o tereasa ampla, pentru ca, in fond, o casa de vacanta se defineste prin relaxare”, spune Diana Ursache, arhitect.

 

 

Related posts

Oferte irezistibile la BoConcept!

Adina Meyers

Multicooker-ul este util intr-o bucatarie? Vezi ce pareri au cei care l-au folosit

Adina Meyers

Renovare spectaculoasă in stil industrial

Adina Meyers