Aceasta casa din desertul Mojave este rezultatul colaborarii dintre dezvoltatorul de case prefabricate Blue Sky Homes si arhitectul Lance O'Donnell de la o2 Architecture, din Palm Beach.

Acestia au dorit crearea unui model sustenabil, realizat la scala modesta, care sa servesca drept prototip pentru o linie de case prefabricate.

O atentie deosebita a fost acordata terenului si orientarii cladirii. Inspirata din modelul domino al arhitectului Charles-Edouard Jeanneret-Gris, cunoscut sub pseudonimul de Le Corbusier, casa are o structura realizata din coloane si plane drepte. Adaptabilitatea e asigurata de peretii neportanti care pot fi mutati in cadrul structurii, dupa necesitati.

Casa este eficienta economic si prietenoasa cu mediul. Tehnologiile solare produc electricitatea, apa calda si incalzirea spatiului. Prototipul a fost realizat dupa numai 8 saptamani de constructie.

 

 

 

Related posts

Noi tendințe în mobilier. Colecția nouă de la Elvila, devotată spiritului românesc

Adina Meyers

Cum sa te joci cu luminile pentru a oferi un plus de personalitate casei tale

Adina Meyers

10 decoratiuni care dau viata unei locuinte

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe