Un apartament situat la malul marii nu putea avea o altfel de amenajare decat una de inspiratie marina. Alina Tucan, care s-a ocupat de decorarea acestui interior, a vrut sa capteze elementele esentiale ale cadrului natural si sa aduca aerul de vacanta in intreaga locuinta, mai cu seama ca reprezinta refugiul estival al proprietarilor.

Apartamentul din imagini este resedinta de vacanta a unei familii cu doi copii. Amplasat pe plaja, la 50 de metri de mare, face parte dintr-o cladire cu 11 etaje si are o suprafata de 80 de metri patrati.

In afara de vederea superba la mare, dispune de spatiu verde si barbeque. De amenajarea lui integrala s-a ocupat Alina Tucan.

„Am preluat proiectul de amenajare a acestui interior in conditiile in care era deja sumar mobilat, dar am renuntat ulterior, in mare parte, la obiectele existente.

Aflati in cautarea unei resedinte de vacanta, proprietarii au ales sa locuiasca in aceasta cladire, JTTOWER, datorita amplasamentului si avantajelor existente, precum parcare privata, curte interioara cu zona de grill si piscina. Imobilul este situat aproape de atractiile statiunii Mamaia, dar, in acelasi timp, beneficiaza de liniste si confort.”

Ideea de semineu poate fi reinterpretata si adaptata traiului la bloc. Un cadru de semineu frumos poate gazdui nu neaparat un focar, ci si o sursa delicata de lumina, cum sunt lumanarile.

Lumanarile sunt responsabile de atmosfera. Acestea ofera decorului o nota diafana, romantica si relaxanta.

Un detaliu precum un felinar poate intregi decorul, chiar daca nu te-ai gandi la asta. Daca mai e si alb, in ton cu aerul marin, te trimite automat cu mintea la o seara boema pe plaja.
Profita de nisele din pereti pentru a construi zone de depozitare. Daca ascunzi rafturile in spatele unor usi glisante, interiorul va avea un look „curat” si aerisit.

Proprietarii si-au dorit o tema mediteraneana, care sa se integreze in peisajul natural: mare, plaja etc. In acest scop, am imbinat culori, materiale si decoruri care sa asigure aerul marin vizat si sa ajute totodata la detasarea de cotidian, sa imprime dorinta de a reveni cat mai curand in aceasta atmosfera”, ne povesteste Alina. Amenajarea apartamentului a implicat alegerea fiecarui detaliu, de la mobilier (achizitionat de la Kika), corpuri de iluminat (Mobexpert), lenjerii, prosoape si decoratiuni (Zara Home) pana la farfurii si pahare (luate de la Ikea). Asortate intr-o maniera armonioasa, acestea intrunesc ceea ce proprietarii numesc astazi „altceva”.

Pasiunea, sursa de inspiratie

„In ceea ce ma priveste, singurul truc cu care lucrez este pasiunea. Ma ghidez mereu dupa asteptarile pe care le am de la un decorator, si de aici incep sa curga ideile. Intentia mea a fost de a le oferi destinatarilor un decor care sa inspire relaxare, liniste, bucurie si sarm, toate intr-o singura locuinta care poate fi descrisa intr-o poveste”, marturiseste Alina Tucan.

Dormitorul se subordoneaza temei marine, insa este ceva mai indraznet din punct de vedere cromatic si al mixului de imprimeuri.

Decorul baii nu se supune temei generale a amenajarii, dar, desi propune o cromatica si un stil distincte, are si detalii ce fac trimitere la natura (de exemplu, placile-decor).

Situat pe malul marii, apartamentul inglobeaza elemente specifice cadrului natural de aici, aerul marin fiind pregnant in amenajare.

Material realizat cu sprijinul Alinei Tucan, tel.: 0723-003.366, e-mail: alina@jtgroup.ro

Related posts

Pregateste-ti casa pentru vara

Adina Meyers

Rowenta® Silence Force™ Multi-Cyclonic – Performanta si silentiozitate

Adina Meyers

Ce corpuri de iluminat bucatarie sunt potrivite pentru spatiile moderne?

Adina Meyers