Fie că ne bucurăm de un spațiu generos ori nu, adevărul este că întotdeauna ne dorim ca livingul să ne ofere senzația de spațiu.  

Această dorință se poate îndeplini dacă suntem atenți la câteva detalii. Există o serie de trucrui pe care le putem pune în aplicare și, astfel, camera va părea mai mare.  

Mobilier fără brațe 

Brațele canapelelor și scaunelor, în special cele voluminoase, ocupă o suprafață surprinzătoare. Uneori, cât un picior pe fiecare parte! Aceste tip de mobilier ar trebui folosit numai în camere mari, unde aveți suficient spațiu.  

În camerele mici, brațele de mobilier trebuie să fie elegante și subțiri sau chiar absente total. Canapele și scaunele în stil papuci sunt piese tapițate care nu au brațe și sunt excelente pentru camere mici, deoarece pot economisi câțiva centimetri sau chiar mai mult pe fiecare latură.  

Din punct de vedere vizual, ele arată și mai subțiri, mai fine și mai mici. Asigurați-vă că știți cum doriți să utilizați mobilierul, în special canapeaua înainte de a cumpăra piese în acest stil. Dacă ești genul de persoană, căruia îi place să așeze capul pe brațul canapelei, acest stil ar putea să nu fie pentru tine. 

Linii drepte 

Mobilierul prea decorat și fantezist poate face camerele mici să pară și mai mici. 

 Dacă doriți să vă faceți camera mai mare, este de preferat să folosiți piese simple, cu siluete elegante. Piesele de mobilier cu linii drepte par mai curate, dar se potrivesc și mai ușor în spații mici decât cele curbate.  

Așadar, dacă vă luptați cu spațiul, mobilierul pătrat și dreptunghiular este cel mai bun. Cu toate acestea, dacă stilul tău se înclină mai mult spre mobilierul curbat, decorativ, nu trebuie să renunți complet la el. Încercați să utilizați o piesă ca accent sau creați un punct focal folosind ceva decorativ. De exemplu, o oglindă mare cu un cadru ornamentat poate arăta grozav atunci când este asociată cu mobilier simplificat. Rezista doar tentației de a exagera. 

Covorul de dimensiuni potrivite 

Dacă nu doriți ca o cameră să arate mai mică decât este cu adevărat, este imperativ să obțineți covorul de mărime potrivită.  

Folosirea unui covor prea mic pentru cameră este una dintre cele mai frecvente greșeli de decorare. Și, din păcate, această alegere greșită poate oferi senzația de dezordine.  

În fiecare cameră, dar în camere mici, în special, trebuie să vă asigurați că covorul este suficient de mare. Asta înseamnă că pentru majoritatea camerelor ar trebui să existe aproximativ 10 „- 20” podea goală între marginile covorului de zonă și pereți.  

Dacă acest lucru nu este posibil fără a achiziționa un covor personalizat, amintiți-vă că ar trebui să încercați întotdeauna să aibă toate picioarele principalelor piese tapițate așezate pe covor. Sau cel puțin picioarele din față. Covorul nu trebuie să se oprească niciodată la picioarele mobilierului. Dacă da, este prea mic. 

Dacă camera dvs. este mai mare decât media, vă recomandăm să luați în considerare două covoare, cu mobilier aranjat în zone de conversație separate pe fiecare. Deși puțin neconvențional, este de preferat să încercați să obțineți un covor masiv. Covoarele standard se opresc la aproximativ 12 ‘x 15’, deci dacă aveți spațiu mult mai mare, ar trebui să vă personalizați pentru a evita ca covorul să fie prea mic.  

Depozitare ascunsă 

Nimic nu face ca o cameră să pară mai mică, decât dezordinea. De îndată ce „lucrurile” încep să se acumuleze, camera dvs. se va simți din ce în ce mai mică. Și dacă începeți cu o cameră deja mică, atunci nu aveți multă libertate. 

 Cel mai bun mod de a opri acest lucru este să vă asigurați că aveți suficient spațiu de depozitare. Deoarece adăugarea unităților de stocare nu este întotdeauna fezabilă, căutați elemente care au spațiu de stocare ascuns. Mesele de cafea cu rafturi, măsuțele laterale cu sertare și canapele goale cu blaturi detașabile sunt toate ideale.  

Coșurile de depozitare pot fi, de asemenea, excelente pentru a corela toate lucrurile care tind să se acumuleze și să vă facă spațiul să se simtă aglomerat și mic. 

Decorează cu o oglindă mare 

Vrei să faci camera să arate aproape de două ori mai mare decât este cu adevărat? Achiziționați o oglindă uriașă.  

Oglinzile sunt minunate pentru a face spațiile să pară mai mari, iar puterea lor nu ar trebui niciodată subestimată. În mod ideal, o oglindă mare este cea mai bună. Dar chiar și oglinzile de dimensiuni mici sau medii pot avea un impact asupra dimensiunii percepute a unei camere.  

Locul în care o agățați va depinde de camera dvs., dar este întotdeauna o idee bună să o așezați vizavi de o fereastră, dacă este posibil. Lumina naturală va fi reflectată și va face camera să arate uriașă. Și nu vă temeți niciodată să folosiți o oglindă mare într-un spațiu mic.  

Oglinzile creează iluzia de adâncime și spațiu, astfel încât să poată face ca o cameră mică să se simtă mai mare, iar dacă obțineți una cu un cadru unic, aceasta poate oferi un pumn decorativ excelent. 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Vila in Bucuresti amenajata cu bun-gust

Adina Meyers

Beneficiile utilizării tubulaturii rectangulare în sistemele de ventilație

Adina Meyers

O casa cu noroc

Adina Meyers