Amenajare bucatarie Practic

Cât te costă să reînnoieşti bucătăria?

Reînnoirea bucătăriei reprezintă o decizie importantă pentru locuinţa oricărei persoane. În primul rând, bucătăria este primul spaţiu pe care îl vezi la intrarea în casă, fiind şi locul unde îţi inviţi prietenii sau rudele la o cafea. De asemenea, este locul în care familia se întâlneşte pentru a servi împreună micul dejun sau cina, devenind astfel şi un spațiu pentru comunicare. Acestea sunt doar câteva motive care ar trebui să te determine să ai mereu o bucătărie cât mai plăcută, iar Praktiker România îţi vine în ajutor cu sfaturi practice și potrivite pentru cât mai multe bugete.

Culorile reprezintă un element esenţial pentru ambientul camerei. Dacă ai o bucătărie mică, alege culori deschise, care să dea impresia de spaţiu mare. Noi îţi recomandăm suprafeţe lucioase, precum gresia şi faianţa, alături de un decor subtil, în nuanţe de crem, bej, gri, maro sau chiar galben, pentru un plus de veselie. Dacă te atrag deciziile nonconformiste, te poţi abate de la regulile obişnuite de amenajare şi să înlocuieşti gresia cu parchetul. Lemnul conferă o atmosferă primitoare şi este mai uşor de curăţat decât ai crede.

Sfat: pentru a crea impresia de spaţiu mai mare decât în realitate, alege pentru suprafeţele orizontale (blatul de bucătărie şi adâncimea corpurilor de bucătărie vizibile) culori mai închise decât cele ale suprafeţelor verticale (fronturile corpurilor de bucătărie şi pereţii).

Categoric, mobila pentru bucătărie trebuie să fie funcţională şi să se potrivescă cu stilul tău. Înainte de face o achiziţie, analizează bine ceea ce îţi doreşti. Dacă eşti o persoană căreia îi place să gătească, cu siguranţă vei avea nevoie de spaţiu de lucru extins şi multe zone de depozitare. Îţi sugerăm un ansamblu de mobilă modernă, cu multe corpuri în care să poţi aşeza toată vesela şi ustensilele. Structura mobilierului poate fi modificată în funcţie de preferinţele tale.

Pentru spaţiile cu suprafeţe reduse, precum garsonierele sau apartamentele, care dispun de bucătării mici (tip chicinetă), există mobilă de bucătărie alcătuită doar din corpurile de bază, ce poate fi găsită în toate magazinele Praktiker.

Odată cu mobila, trebuie achiziţionate şi obiectele indispensabile din bucătărie: chiuveta, aragazul şi frigiderul, care trebuie să se încadreze în decorul ales. Plita şi cuptorul incorporabile pot, de asemenea, completa stilul modern şi funcţional al bucătăriei tale. Deci, acordă-le şi lor o atenţie specială şi din perspectiva design-ului.

Masa este cea care reuneşte familia, dar poate fi folosită şi ca spaţiu de lucru. De aceea, cea mai bună alegere este o masă extensibilă, în ton cu mobila, ideală pentru zilele în care ai invitaţi. În plus, alege scaune care să se îmbine plăcut cu design-ul mesei.

Micile detalii fac diferenţa întotdeauna. Completează stilul bucătăriei cu o baterie curbată, cu un aspect elegant. Revenind la cromatică, poţi accesoriza spaţiul cu o perdea în culori vii şi cu un pendul asortat. Iar împreună cu câteva flori, spaţiul tău va arăta fresh şi foarte primitor.

Sfat: dacă după un timp te plictiseşti de culoarea bucătăriei, nu e nevoie să cumperi altă mobilă, ci poţi schimba doar culoarea uşilor şi a fronturilor de bucătărie, folosind vopseaua specială de pal melaminat: Oskar melaminat & PLASTIC, care poate fi achiziţionată exclusiv în magazinele Praktiker.

Echipa Praktiker România a făcut un calcul, iar pentru o bucătărie de 8 mp ai nevoie de aproximativ 4.500 de lei pentru a achiziţiona toate produsele prezentate mai sus. Pentru mai multe detalii şi oferte, te aşteptăm în magazinele Praktiker din ţară, unde angajaţii noştri te vor ajuta cu cele mai bune sfaturi pentru casa ta. 

Related posts

5 idei accesibile pentru redecorarea unui living

Adina Meyers

Gestionati inteligent spatiile mici

Adina Meyers

Care sunt avantajele aduse de parchetul laminat si de ce e recomandat pentru casa ta

Adina Meyers