Amenajare baie Decor Home LifeStyle Practic

Makeover: baie mare versus baie mică. Idei practice pentru decorare – FOTO

Baia, această încăpere atât de necesară în casa noastră, este considerată zona gri a casei și este bine să fie orientată spre est și să fie ventilată natural. Din păcate, majoritatea dintre noi nu ne bucurăm de acest lux.

Indiferent de ce tip de baie beneficiezi, în decorarea ei trebuie să ții cont de prima impresie. Baia este un spatiu nu doar al tău, ci și al celor care vin în vizită, iar aceștia trebuie impresionați câteodată într-un fel sau altul.

Baie mare versus baie mică 

Toate ne dorim o baie în care să ne simțim că într-o oaza când pășim în ea, care să ne relaxeze de la primul contact și din care să nu mai vrem să ieșim.

Pentru a da viață spațiului poți folosi câteva trucuri: alege cu grijă mobilierul de baie și ai în vedere micile detalii care fac diferență: baterii elegante, suporturi minimale, cuiere lucrate fin, chiar și prize și întrerupătoare în ton cu stilul ales.

Dacă ai o baie mare alege chiuvete moderne și/ sau nonconformiste, două la număr (pentru el și ea), lângă vasul de toaletă pune bideul (la distanță de 25 cm minim), cada plaseaz-o în centrul atenției, iar dușul îl poți atașă căzii, sau poate determina o zona diferită.

Dacă ai o baie mică trebuie să iei în considerare raportul funcționalitate-spațiu. Cu alte cuvinte, într-un spațiu mic trebuie să fim cât mai inventivi, astfel încât prin folosire minimă de spațiu să obținem funcționalitate maximă.

Acest aparent „lux” îl atingem prin alegerea unui duș elegant cu uși glisante de sticlă, a unei chiuvete fără picior, sprijinită pe un corp de mobilier modern, a unei oglinzi fără răftulețele tipice, a unui vas de toaletă care să nu fie primul lucru pe care îl vezi când intri în baie.

Aceste elemente indispensabile trebuie corelate, evident, cu pereții deschiși la culoare și îmbracați în materialul dorit (lavabilă, placi ceramice, lambriu rezistent la apă, tapet).

Tavanul se lasă alb deoarece lumina care intra pe fereastră se reflectă prima dată în tavan și în peretele paralel, șise obține astfel luminozitate mai mare. În plus față de strictul necesar de obiecte enumerate anterior, alegem suporturi de prosoape și hârtie igienică fine, rafturi sau module înguste, robineți ingenioși eleganți, obiecte funcționale sau de decor care să însuflețească încăperea și să dea o pată de culoare.

Pentru un efect de mărire a spațiului, poți îmbracă întreg peretele pe care se află chiuveta, în oglindă.

Related posts

Curcubeul Veseliei

Adina Meyers

Cum ne poate influenta nivelul de umiditate din casa sanatatea?

Adina Meyers

Amenajări pentru sezonul rece

Adina Meyers