Practic

10 Lucruri utile de care ai nevoie în garajul tău 

Pentru mulți, visul de a deține propria casă înseamnă și visul unui garaj care devine realitate. Cu toate acestea, garajul este util doar dacă este echipat corespunzător. Suntem obisnuiţi să mergem la un magazin de bricolaj atunci când avem nevoie de anumite scule, feronerie sau piese, dar acest lucru nu ar trebui să fie necesar, de exemplu, atunci când vrem să schimbam balamaua unei uşi sau pentru mici intervenţtii in casă.

În articolul acesta dorim să vă prezentăm 10 lucruri utile pentru garajul dumneavoastră:

Spații de depozitare

Propriul tău dulap de scule și rafturile de sine stătătoare sunt, de asemenea, o alegere bună, deoarece oferă mult mai mult spațiu de depozitare decât mobilierul combinat mai mic. Rafturile trebuie proiectate astfel încât să stea bine și să nu cadă sau să se prăbușească chiar și sub încărcături grele. 

Dacă ai  îndoieli, ar trebui să întrebi producătorul sau furnizorul pentru ce încărcături este proiectat un raft înainte de a-l supraîncărca. În acest fel, accidentele cu daune materiale și vătămări pot fi evitate de la bun început.

Trusă de prim-ajutor

O trusă de prim-ajutor face parte din atelier la fel de mult ca și cutia de instrumente: ea trebuie să fie acolo, în caz de orice. 

Dulapuri și rafturi metalice

Un dulap de scule bun ar trebui să fie, de asemenea, stabil. Dulapurile și rafturile metalice sunt cele mai potrivite, deoarece acestea sunt cele mai bune sunt cei mai sensibili la influențele externe. Un dulap de scule bun se caracterizează, de asemenea, printr-o încuietoare care ar trebui să prevină furtul prea ușor a sculelor scumpe. 

Piesele mici pot fi depozitate bine pe rafturi cu compartimente mici sau sertare care sunt atașate deasupra bancului de lucru. Așadar, dacă vrei să rezolvi singur ce mai apare prin casă sau grădină ar trebui să ai întotdeauna la îndemână șuruburi și altele asemenea.

Uneltele de bază, precum șurubelnițele obișnuite, un ciocan și cleștii pot fi atașate de bancul de lucru cu ajutorul unui suport de perete. Un astfel de suport de perete poate fi construit cu ușurință dintr-o placă metalică perforată și cârlige atașate de ea.

Suprafață de lucru

De asemenea, este important să ai o suprafață de lucru cât mai mare. Cu cât te poți deplasa mai în voie prin garaj, cu atât mai bine. În plus, o astfel de suprafață de lucru oferă suficient spațiu pentru unelte, schițe și alte ustensile importante. 

Prin urmare, nu este necesar să cauții în mod constant unelte specifice, deoarece acestea sunt întotdeauna gata de înmânat pe suprafața de lucru.

Unelte necesare

Alegerea sculelor potrivite depinde în mare măsură de utilizarea. Uneltele auto sunt de mare ajutor pentru repararea bicicletelor și mașinilor. Practic, sunt recomandate și uneltele care se găsesc într-o cutie clasică de scule. 

De la ciocane, la șurubelnițe și chei la ferăstraie, dibluri și burghie, există o varietate de instrumente utile. Uneltele individuale sunt, de asemenea, disponibile în diferite dimensiuni și modele. Aceasta înseamnă că, de exemplu, pot fi utilizate dibluri și șuruburi de diferite dimensiuni.

Șurubelnițe 

Nu există un loc în casă în care să nu găsești un șurub. Din acest motiv, multe sarcini manuale din casă pot fi rezolvate doar cu ajutorul unei șurubelnițe. În orice caz, ar trebui să fie disponibile mai multe tipuri de șurubelnițe.

O bormașină fără fir

Pe lângă șurubelnițe, o bormașină fără fir este, de asemenea, o investiție practică pentru propriul atelier. Deși șurubelnițele fac, practic, aceeași treabă, bormașina îți permite să lucrezi mai precis și într-o manieră mai coordonată.

Clești

Cleștii sunt întotdeauna practici atunci când este necesară o mare sensibilitate sau rezistență, de exemplu pentru a scoate lucruri mici, cum ar fi șuruburi sau pentru a îndoi materiale fine și stabile, cum ar fi metalul subțire. 

Trusă de chei

Nu este neobișnuit ca piulițele și șuruburile să fie conectate între ele ani de zile, până când sunt separate din nou, de exemplu pentru a repara o piesă de mobilier. Fără o cheie, va fi dificil să le desparți din nou după atât de mult timp. Desigur, piulițele pot fi strânse la fel de ușor și cu un clește.

Trusă de burghie

Un burghiu bun nu trebuie sa lipsească din niciun atelier. Un burghiu seamănă foarte mult cu o bormașină fără fir, dar are o performanță mult mai mare și poate, de exemplu, să facă găuri în mai multe tipuri de pereți. Fără un burghiu, devine dificil să fixezi un șurub undeva unde nu era înainte.

Accesorii de bază

Pe lângă unelte, sunt necesare și câteva ustensile de bază, fără de care nu se poate face mare lucru: șuruburi de diferite lungimi și rezistențe, dibluri de diferite lungimi și grosimi, pentru a ține șuruburi într-un perete, de exemplu, piulițe de diferite rezistențe, creioane pentru marcarea găurilor și a altor marcaje.

Această listă este, desigur, doar un set de bază de echipamente care poate fi extins cu orice număr de alte mașini și dispozitive. Dar odată ce toate piesele de bază de mobilier, unelte și echipamente sunt la locul lor, a fost deja creată o bază bună pentru a rezolva majoritatea problemelor. 

Related posts

Cand ar trebui sa va schimbati mobilierul?

Adina Meyers

Insula de bucătărie. Cum se construieste si cat costa

Adina Meyers

7 articole care ți-ar transforma dormitorul într-un spațiu de vis

Adina Meyers