LifeStyle

Nume de marca ale plasticii romanesti la Goldart

In cadrul licitatiei 84, denumita “Bucuria Figurativului” vor fi prezente pe simeze lucrari semnate de Rudolf Schweitzer Cumpana, Nicolae Vermont, Petre Iorgulescu Yor, Aurel Baesu, Jean Cheller, Nicolae Tonitza ei Corneliu Baba, pentru a nu aminti decat o mica parte dintre autori. Cei care vor sa iei imbogateasca colectiile vor putea alege din cele peste 131 de lucrari de arta plastica sau decorativa care vor fi aduse in fata publicului.

O mentiune aparte merita a fi facuta in privinta celor doua lucrari semnate de Max Herman Maxy. Afirmat in pictura  romaneasca drept un reprezentant de marca al Avangardei, al carei principal promotor al constructivismului a fost, Maxy dovedeete in lucrarile figurative – aea cum sunt “Mesteeugari”si “Modelul”- incontestabile virtuti de colorist, dobandite din curentul fovist.

Desi despartite de patru decenii de creatie, portretele de tineri din licitatia Goldart, semnate de Corneliu Baba (unul dintre cei mai mari portretieti ai noetri) pastreaza in comun excelenta desenului, expresivitatea chipurilor infatieate ei monumentalitatea punerii in pagina.

O piesa de exceptie este ei “LOLITA” de Marcel Guguianu, sculptura in marmura de mari dimensiuni, reprodusa in cataloage ei cu participari in expozitii, estimata la 12000-15000 euro. Piesa va fi insotita de un certificat care ii atesta autenticitatea, securizat, realizat in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei si semnat de maestrul Guguianu.

„Natura statica” de Petre Iorgulescu Yor, lucrare ce a participat la Salonul oficial din 1926, este oferita in licitatie pentru suma de pornire de 7000 euro.

Expozitia lucrarilor din licitatie va putea fi vizitata incepand cu data de joi 8 martie, la sediul Goldart din Cal. Dorobanti 12 (intrarea prin str. Washington).

Articole similare

Siniat Romania a furnizat peste 400,000 de mp de placi de gips-carton pentru constructia Mega Mall

Redactia

Gealan, partener al organizatiei Habitat for Humanity

Redactia

Evenimente de neratat in acest weekend

Redactia