LifeStyle

Final Distribution: cifra de afaceri cu 28% mai mare decat in 2010

Baicoi, Februarie 2012 – Final Distribution, importatorul exclusiv in Romania al brandurilor Gerard, Delta si Keylite si producatorul sistemului de colectare a apelor pluviale NOVATIK a atins cifra de afaceri de 18,6 milioane lei in 2011, in crestere cu 28% comparativ cu anul 2010.

”Anul 2011 a fost un an bun pentru companie, cu toate ca si in sectorul nostru de activitate am resimtit nesiguranta economica. A fost un an aniversar, in care am sarbatorit 1.000.000 de mp de tigla Gerard vanduti pe piata din Romania si, nu in ultimul rand, am devenit producatori de jgheaburi si burlane, investind in crearea brandului nostru Novatik.” declara Dan Mircescu, Director General Final Distribution.

Produsele din portofoliul companiei au inregistrat o dinamica buna:

· Crestere de 154% a vanzarilor sistemului de jgheaburi si burlane Novatik fata de anul 2010, cand compania era distribuitor al unui alt sistem pluvial. Aceasta crestere a fost posibila datorita faptului ca sistemul pluvial introdus pe piata are un design inteligent al jgheabului si un pret eficient catre consumator;
· Crestere de 18% la tigla metalica cu acoperire de piatra naturala Gerard, datorata atat campaniilor de comunicare intense cat si celor promotionale;
· Crestere de 28% pentru segmentul foliilor anticondens si membranelor de protectie pentru fundatii si pereti Delta. Acest lucru demonstreaza faptul ca deja clientii sunt mult mai interesati de etanseizarea acoperisului si au inteles cat de importanta este limitarea aparitiei condensului la un acoperis;
· Segmentul ferestrelor de mansarda a inregistrat o scadere de 17%. Fiind prognozata inca de la inceputul anului, aceasta scadere nu a afectat cifra de afaceri per total an.

Pentru anul 2012, compania isi propune o crestere a cifrei de afaceri de peste 16% fata de anul trecut, mizand pe o crestere consistenta a vanzarilor brandului Novatik, dar si pe un plus in volumele de tigla metalica si folii anticondens. Vor fi continuate investitiile in extinderea gamei de jgheaburi si burlane Novatik, prin introducerea de noi dimensiuni si culori.

“Ne asteptam ca in anul 2012 piata sa creasca usor, iar noi intentionam sa jucam un rol semnificativ in piata premium a acoperisurilor, prin concentrarea pe punctul nostru forte: diversitatea. Pregatim produse noi, care sa satisfaca nevoile clientilor nostri, pentru ca in momentul de fata nu mai este important sa ai cea mai buna oferta, ci sa oferi ceea ce este relevant pentru client.” declara Dan Mircescu, Director General Final Distribution.

Final Distribution este liderul pietei de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala din Romania prin brandul Gerard, care are in prezent cea mai mare pondere din cifra de afaceri a companiei, urmata de membranele de protectie pentru acoperis si fundatii Delta cu o pondere de peste 20%.

Related posts

In Romania: satul unic in lume, cu un drum de 10 km de… marmura

Adina Meyers

3 metode de remodelare corporala last minute

Adina Meyers

Petrom a reabilitat 4 institutii de invatamant pentru copiii din mediul rural

Adina Meyers