LifeStyle

Tendințe în Amenajările de Interior – Noutăți la CERSAIE 2016

Pentru pasionații de amenajări de interior, luna septembrie este un răsfăț cu surse generoase de inspirație: ea debutează la Paris, cu târgul Maison&Objet, și se încheie în Bologna, la CERSAIE, cel mai important târg de plăci ceramice și obiecte sanitare din lume. Ediția de anul acesta a avut loc între 26-30 septembrie și a atras peste 900 de expozanți și 106.000 de vizitatori din toată lumea. Echipa Delta Studio a fost prezentă, ca în fiecare an, pentru a descoperi noile tendințe în gresie, faianță și obiecte sanitare și a le include în portofoliul său.

Ediția de anul acesta a consacrat trendurile lansate în anii trecuți, cu inovații de ordin tehnologic: plăci cu aspect de lemn învechit, plăci cu aspect de piatră naturală (mai ales marmură, granit și ardezie), cărămidă și plăci în stil patchwork. Continuă preferința pentru plăci în formate supradimensionate, cu grosime redusă, potrivite în special pentru proiecte publice.

Plăci ceramice cu aspect de piatră naturală

XLight de la Urbatek, Porcelanosa, se caracterizează prin formatul supradimensionat (până la 320 x 150 cm) și grosimea extrem de redusă a plăcii – 6 mm. Noua colecție lansată la Cersaie are aspect de marmură și se remarcă prin varietatea de culori, disponibile în finisaje unice care evocă esența marmurei, folosită în arhitectură din cele mai vechi timpuri. Plăcile XLight se pretează pentru pereți, pardoseală dar și blaturi pentru bucătărie, baie sau baruri.

Noua serie Cosmos de la Venis Porcelanosa se inspiră din procesul de formare a ardeziei, o rocă metamorfică rezultată din transformarea rocilor sedimentare sub presiunea mișcărilor tectonice. Plăcile ceramice Cosmos integrează incrustații fine cu un efect mat, iar tonurile gri de la suprafața plăcilor ceramice din această colecție sunt o reminiscență a metalelor din componența rocilor. 

Colecția Elements de la Ceramiche Keope este un proiect inovator inspirat de elemente din natură, ce pot fi combinate în 40 de moduri diferite. Colecția este extinsă cu 60 de elemente de decor, cu dimensiuni și formate variabile, de la 25×21.6 cm la 120x240cm.

Maku de la FAP este o colecție inspirată de piatra naturală mată, în nuanțe plăcute ce oferă o alură plină de personalitate interioarelor, prin finisajul modern și minimalist.

Plăci cu aspect de lemn

Manhattan de la Porcelanosa este o nouă colecție de parchet ceramic care se inspiră din stilul scandinav. Plăcile au un aspect retro și călduros și sunt disponibile în nuanțele Silver, Natural, Colonial, Cognac și Maple, în multiple formate.

Colecția Retro de la Natucer este o colecție de plăci cu aspect de lemn patinat, prezentată de compania spaniolă la târgul Cevisama (februarie 2016, Valencia). Este o colecție cu aspect de lemn învechit, pictat și scorojit de trecerea timpului. Formele alese sunt hexagoane, pătrate și paralelograme, Natucer fiind o companie inovatoare care aduce mereu noutatea prin colecțiile sale.

Plăci ceramice cu aspect de cărămidă

Brik de la Ceramiche Keope este o colecție cu aluzii la peisajele post industriale din marile orașe. Este o colecție de gresie și faianță cu aspect și format standard de cărămidă. Disponibilă în 6 culori foarte diferite ca nuanță, denumite Cotto Dark, Cotto Light, Brik Moov Moka, Brik Back Anthracite, Brik Back Grey și Brik Moov Ivory, toate cu finisaj mat, oferă posibilitatea de a crea ambiente rezidențiale și publice cu un aspect vintage dar totodată contemporan.

Integra de la Saloni este o colecție ce reunește o varietate de formate, finisaje și texturi. Plăcile au un design contemporan și o textură variată, fiind rezultatul inovațiilor din domeniul fabricării plăcilor ceramice.

Plăci ceramice cu model imprimat

Faianța Deco River prezentată de Porcelanosa cucerește prin modelul patchwork, cu alură retro.

Firenze Heritage de la FAP este o colecție de gresie și faianță ce îmbină frumusețea tradițională a plăcilor cotto cu tehnicile moderne de fabricare. Inspirate de tradiția italiană a fabricării ceramicii, Firenze Heritage captează cu fiecare placă esența artistică a acestui meșteșug.

Colecția American de la Natucer prezintă plăci ceramice extrudate, potrivite pentru a crea interioare contemporane cu aluzii retro.

Cementine de la Keope traduce în limbaj contemporan moștenirea artistică a plăcilor decorative. Modelele florale și geometrice compun decorațiuni originale pentru pereți și pardoseli.

Inspirații textile

Parteneriatul dintre Diesel Living și Iris Ceramica a dat naștere unei colecții suprinzătoare și eclectice. Între resursele explorate de cele 2 branduri se află și materialele textile folosite în industria militară. Colecția CAMP reproduce pânza de sac și prelata de cort în limbaj ceramic. Rezultatul este impresionant.

Noile colecții lansate la Cersaie 2016 vor fi disponibile în curând în showroom-urile Delta Studio.

Related posts

Bucura-te de maini catifelate chiar si in sezonul rece! Ingrijire naturala cu ajutorul Cremei de maini cu galbenele si catina VivaNatura

Adina Meyers

Lanțul de cafenele Okfea lansează “Okfea cu flori” și conceptul de fix pricing pentru cocktailuri after-work

Adina Meyers

Desert de primavara cu capsuni

Adina Meyers