LifeStyle

Ministerul Culturii atrage încă un partener în campania „Citește Românește”

Ministerul Culturii anunță faptul că librăria online Libris.ro se alătură campaniei „Citește Românește”, campanie lansată săptămâna trecută. Inițiativa are ca scop promovarea scriitorilor români și a literaturii locale în rândul cititorilor. Cu sprijinul Libris.ro, „Citește Românește” va câștiga un nou public și va putea să extindă promovarea literaturii române.

În prezent, volumele semnate de autorii români reprezintă, anual, mai puțin de 20% din vânzările de carte înregistrate de Libris.ro, una dintre cele mai mari librării online din țară. Înacest procent sunt cuprinse atât volumele de beletristică, cât și cele de cărți pentru copii, poezie, spiritualitate și științe umaniste.

„Campania Citește Românește, demarată de noi, atrage tot mai mulți parteneri de valoare și nebucură faptul că este apreciată și susținută. Într-un timp foarte scurt, de numai o săptămână, pelângă marile platforme de comerț online care ni s-au alăturat am descoperit, în mod plăcut, că sunt și persoane din zona social-media care se implică și promovează campania. Mulțumimtuturor partenerilor noștri pentru sprijinul acordat scriitorilor români. Îndemn publicul să acceseze aceste platforme de vânzare de cărți și să descopere scriitorii noștri contemporani caresunt valoroși și care merită citiți”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

„De mai bine de 7 ani, am demarat, pe Libris.ro, acțiuni de promovare a scriitorilor autohtoni,cea mai importantă fiind campania Autorul Lunii, prin care punem la dispoziție cărți cu autografale celor mai populari scriitori români. Ponderea reprezentată de cărțile cu autori românirămâne, însă, destul de mică, pentru că și numărul aparițiilor editoriale anuale este relativ redus. De aceea, inițiativa Ministerului Culturii este una remarcabilă și aderăm la ea cuentuziasm. Fiecare campanie de încurajare a lecturii aduce beneficii majore societății noastre.

Promovarea autorilor români face chiar mai mult, oferind un context favorabil dezvoltării piețeilocale de carte, un demers necesar pentru a ajunge competitivi pe plan internațional”, declarăLaura Țeposu, CEO Libris.ro.

Odată cu aderarea la campania inițiată de Ministerul Culturii, Libris.ro lansează pe site osecțiune dedicată autorilor români, ce preia numele campaniei. Astfel, pe https://www.libris.ro/lp/citesteromaneste  libris se regăsesc, începând de astăzi, aproape 4000 titluri semnate de autori români. Dintre acestea, aproape 2500 sunt incluse în categoria Beletristică și peste 1500 sunt cărți pentru copii.

Related posts

Magazinul FREYWILLE de pe Calea Victoriei s-a relocat la Radisson Blue Hotel

Adina Meyers

In promotia Electrolux, uscatoarele de rufe au reduceri egale cu valoarea consumului lor energetic anual de pana la 3 ani

Adina Meyers

WeContent, conferința anului în content marketing, va avea loc în perioada 7-8 noiembrie în București

Adina Meyers