Calatorii LifeStyle

Cum se gateste, cum se mananca in Grecia

Grecii au felul lor de a gati: simplu, aromat, gustos, sanatos. Folosesc din plin uleiul de masline (de fapt doar ulei de masline) iar acesta are o calitate exceptionala. Deseori il poti consuma chiar pe acela produs din livada statiunii sau satului in care ati ales sa va petreceti vacanta.

Mesele sunt importante in Grecia si de multe ori vezi familii numeroase iesite la cina, mancand, band si petrecand. Familia este importanta pentru greci si poate de aici si cultul lor pentru mancare.

De multe ori restaurantele sunt afaceri de familie si retetele sunt transmise din generatie in generatie. Daca te afli in Grecia du-te neaparat la un restaurant traditional grecesc, tavernas (cautati un restaurant unde se duc localnicii). Acestea sunt destul de simple ca ambient probabil tocmai ca sa te poti concentra pe mancaruri si bauturi.

De asemenea nu trebuie sa fiti mirat ca veti fi intampinat cu vorbe de ospitalitate si invitatii in limba romana: multi chelneri sunt romani sau moldoveni care au gasit un job in turismul elen. In primul rand trebuie sa stiti ca grecii se duc foarte tarziu la cina.

Restaurantele traditionale care se deschideau deobicei pentru masa de seara abia pe la ora 8 seara, datorita interesului pentru turisti se deschid mai devreme insa deseori grecii vin la masa tarziu, pe la ora 10 sau chiar 11. Sigur, ei n-au auzit de ultimele diete si de faptul ca, pentru a te mentine in forma trebuie sa iei ultima masa inainte de ora 7 sau chiar mai devreme. Mananca mult si variat si sunt foarte multumiti cu stilul lor de viata. In multe regiuni, grecii au o pauza de pranz in care se odihnesc (amanunt util mai ales ca multe magazine se inchid dupa ora 13 si se deschid pe la orele 16 – 17).

Asa ca seara sunt tocmai odihniti si in forma pentru o masa copioasa.  

Related posts

Vă doriți un animal de companie? Aflați aici care sunt costurile unui astfel de lux!

Adina Meyers

“Militarul Fanfaron”, debutul teatrului antic la Teatrul Masca

Adina Meyers

PRIMER – Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania

Adina Meyers