Amenajari apartamente

Minimalism, culoare şi o amprentă masculină

Dacă, în majoritatea cazurilor, proiectele de amenajare au ca punct de pornire o piesă principală de mobilier sau o culoare dorită de proprietari, de data aceasta, designerii de la SpotOnDesign au construit decorul în jurul unor obiecte foarte dragi beneficiarului, ;i anume câteva postere NASA – Visions of the Future.

Situat într-un bloc nou din zona Parcului Carol, apartamentul este „bârlogul” unui tânăr burlac ce lucrează în industria jocurilor video. Chiar dacă îi place foarte mult să călătorească şi este mai mereu plecat din ţară cu jobul, el şi-a dorit foarte mult ca la întoarcere să aibă propriul cămin, amenajat după sufletul său.
La această locuinţă l-a atras priveliştea de la ultimul etaj spre parc, dar şi compartimentarea interioară: hol, două dormitoare, două băi, living cu bucătărie şi balcon.
Fiind mai mult plecat, proprietarul a preferat să încredinţeze proiectul de amenajare unor specialişti, care să se ocupe de absolut tot. Nişte prieteni i-au recomandat pe arhitecţii de la SpotOnDesign, care le amenajaseră şi lor locuinţa.
„Beneficiarul şi-a dorit un interior deschis, vesel, simplu şi confortabil, adică exact cum ne place nouă cel mai mult să facem proiectele.”
S-au realizat modificări doar la compartimentarea dintre living şi bucătărie, unde, pentru a se obţine un spaţiu mai mare, fluid, s-a renunţat la peretele despărţitor dintre cele două camere.
Stilul adoptat este unul modern, scandinav-colorat.
„Amenajarea a început exact invers faţă de proiectele obişnuite, şi anume de la elementele de decor, respectiv de la posterele NASA – Visions of the Future. Astfel, am pornit în aventură cu aceste elemente pline de viaţă şi culoare, care au personalizat într-un mod spectaculos apartamentul.”
În zona de zi, spaţiul a fost animat prin culoarea aplicată pe perete şi prin biblioteca jucată, cu design minimalist. Mobilierul este din MDF vopsit, făcut pe comandă.


Zona de zi deschisă, luminoasă, cu o atmosferă lejeră şi prietenoasă, este cadrul perfect de socializare cu prietenii sau de relaxare la televizor.

Un blat de bar cu două locuri pentru mic-dejun a fost soluţia găsită de arhitecţi pentru a înlocui modalitatea de separare a livingului de bucătărie.

Corpurile de iluminat şi decoraţiunile din bucătărie, foarte potrivite pentru animarea atmosferei de „burlac”, provin de la Zazui.


Pentru dormitorul matrimonial s-a dorit un ambient simplu, liniştitor, dar totodată cu un aer sofisticat. Nota masculină a fost adusă de finisajul din plută aplicat pe perete.


Peretele 3D, acoperit cu plută decorativă, este elementul de atracţie al dormitorului. Tot mobilierul este realizat la comandă, iar accesoriile sunt de la Zazui.

„Proprietarul ne-a solicitat amenajarea unui spaţiu unde să lucreze de acasă atunci când este nevoie. Întrucât este pasionat de jocuri video, i-am construit un birou mare, pe care să-şi pună „uzina” de gaming şi accesoriile pentru hobby-urile sale. Am ales un fototapet cu o constelaţie, am creat un loc de citit şi, de asemenea, am amplasat un dulap mare, întrucât nu şi-a dorit unul în dormitorul matrimonial.”

Material realizat cu sprijinul designerului Luciana Georgescu – SpotOnDesign
Foto: SpotOnDesign

Related posts

Oglinzile – elemente decorative care nu ar trebui să lipsească din nicio casă

Adina Meyers

Ce model de chiuvetă se potrivește într-o bucătărie rustică

Adina Meyers

Colecția 6 COPII x AeKIDS

Adina Meyers