Prin simpla lor prezenţă, florile schimbă radical atmosfera din spaţiul în care trăim şi ne influenţează în mod pozitiv starea de spirit.

În cele ce urmează vă oferim mai multe sfaturi despre cum ar trebui să le folosiţi, astfel încât să creaţi un interior înfloritor.

Din dorinţa de a „dizolva” bariera dintre spaţiile interioare şi cele exterioare, pentru a vă racorda la ritmul naturii şi a vă încărca cu energia ei benefică, vă înconjuraţi de flori de sezon, dar şi de obiecte decorative cu motive florale. Deşi consideraţi că integrarea lor în decor este cât se poate de simplă, totuşi ar fi bine să ţineţi cont de câteva sfaturi, pentru a nu da greş.

Imprimeuri florale mici sau mari?

Alegerea vă aparţine şi depinde de atmosfera pe care doriţi să o creaţi. Înainte de a opta pentru unele sau altele, este foarte important să ştiţi că imprimeurile florale delicate, în nuanţe pastelate (roz, lila, bleu, galben pal), se pretează amenajărilor clasice sau celor vintage şi sunt ideale pentru a contura un cadru boem, romantic. În schimb, pattern-urile florale supradimensionate, în culori puternice, se potrivesc interioarelor moderne şi sunt recomandate pentru a da naştere unor spaţii îndrăzneţe, pline de personalitate. De pildă, un fototapet sau un tablou de dimensiuni mari poate deveni elementul de rezistenţă al unei amenajări, însă cu condiţia să fie susţinut de un fundal deschis la culoare şi de un mobilier minimalist. În bucătărie, câteva căni imprimate cu flori, completate de alte câteva accesorii în ton, o carafă cu flori şi un fundal imaculat reprezintă o „reţetă” simplă şi la îndemână pentru a transforma o încăpere altfel banală într-una veselă şi feminină.
 

Ce e mult strică!

Deşi sunt foarte frumoase şi feminine, motivele florale nu trebuie folosite în exces şi mai ales nu trebuie combinate cu alte tipuri de imprimeuri, întrucât există riscul să obţineţi un decor încărcat, obositor şi chiar kitsch. Pentru a oferi spaţiului un aer vesel şi primitor, este suficient să puneţi în practică una dintre următoarele idei: aplicaţi pe un perete un tapet cu motive florale, iar pe ceilalţi lăsaţi-i într-o culoare neutră (crem, alb, gri); folosiţi acelaşi imprimeu floral pentru draperii şi pernuţele de pe canapea; îmbrăcaţi canapeaua cu o husă înflorată, al cărei model să se regăsească la alte câteva obiecte decorative mici (de exemplu, la abajurul unui lampadar sau la pernuţele unui fotoliu uni).  
 

Asiguraţi un background neutru

Atunci când apelaţi la pattern-uri florale pentru a înviora locuinţa, fiţi atenţi ca celelalte elemente ale amenajării să aibă o cromatică neutră şi un design cât mai simplu. Motivul este lesne de înţeles: pereţii şi piesele de mobilier de culoare albă scot în evidenţă aceste imprimeuri şi, în plus, sporesc senzaţia de luminozitate şi prospeţime.

Sursa foto: www.shutterstock.com

Related posts

Economisește energie și dă un aer modern casei tale cu ajutorul benzilor LED

Adina Meyers

Cum sa alegi patul potrivit pentru un somn linistit

Adina Meyers

Amenajare ca o joacă de copil

Adina Meyers