În luna august, oraşul se transformă într-un cuptor. Atmosfera devine incandescentă nu numai afară, ci şi în propriile locuinţe, aşa că principala noastră preocupare este în această perioadă a anului obţinerea confortului termic. Iată câteva trucuri simple, cu ajutorul cărora spaţiul de acasă va părea mai răcoros.

1. Culori reci
Chiar dacă nu scad la propriu gradele din termometru, albul, albastrul, turcoazul, verdele şi griul sunt culori care induc senzaţia de răcoare, contribuind astfel într-o mare măsură la starea noastră de bine în sezonul estival. Dacă vrem să creăm un cadru proaspăt şi revigorant, numai bun pentru a ne scăpa de toropeală, trebuie să le folosim în amenajare pe suprafeţe mari (de pildă, la finisaje).

2. Materiale lucioase
Alte elemente de design de mare ajutor în obţinerea unei atmosfere care să ne ducă cu gândul la briza mării sau la crestele înzăpezite ale munţilor sunt suprafeţele din sticlă, oglindă şi inox, dar şi materialele textile precum satinul, mătasea şi organza. Acestea au marele avantaj că ne transmit răcoarea mult dorită atât la nivel vizual, cât şi tactil.

3. Plăci ceramice
Aşa cum bine ştim, atât plăcile ceramice, cât şi marmura (şi, în general, piatra naturală) fac parte din categoria finisajelor reci, ceea ce înseamnă că le putem utiliza cu încredere în orice încăpere a locuinţei (inclusiv în living şi dormitor) pentru a da naştere unui ambient răcoros.

 

Text: Lucia Lazăr

Articol preluat din revista Casa Mea

Related posts

O fabrica din Sebes incalta de 90 ani Europa. Si nu numai

Adina Meyers

Farmecul arhitecturii săseşti la peste un secol de viață

Adina Meyers

Probleme comune în îngrijirea bambusului și cum să le rezolvi

Adina Meyers