Home Solutii Constructive

Materiale de construcție din CIUPERCI. Produs ecologic și complet reciclabil – VIDEO

Ciupercile sunt bune pentru consum alimentar, dar cum pot fi ele folosite ca materiale de construcție eco.

Încă din vremurile antice omenirea a visat materialul ideal: ceva ușor, energic, convenabil ca utilizare și funcționare. Și a găsit! Produsul fabricat din ciuperci este ușor, robust și rezistent la foc și la umiditate.

Materialele adecvate pentru construcții, interioare sau ambalaje pot fi fabricate din miceliu (tip vegetativ de ciupercă). Sub suprafața solului, ciupercile formează o rețea largă de rădăcini subțiri, numite micelii. Miceliul uscat poate fi crescut în orice formă și are o consistență remarcabilă care îl face mai puternic decât betonul.

“Lemnul” stratificat poate fi crescut în cadrul unui amestec de micelii preluate din ciuperci care se dezvoltă şi devin un liant natural, apoi sunt deshidratate rezultând un material asemănător panourilor din lemn. Ciupercile pot fi folosite și ca suport pentru construcția de case din lemn și, de asemenea, ca izolator termic. Produsul obţinut din ciuperci este ecologic şi complet reciclabil.

În plus, compusul din micelii este și un bun izolator termic și ar reprezenta un substitut mai ieftin și mai eficient decât opțiunile toxice din momentul de față cum ar fi vata de sticlă sau spuma de poliuretan.

Adoptarea la scară largă a noului material din ciuperci ar elimina o cantitate enormă de plastic sau alte materiale dăunătoare din gropile de gunoi.

Related posts

8 idei practice şi decorative pentru separarea spaţiilor

Adina Meyers

Interviul din biroul angajatorului s-a mutat la tine în sufragerie. Cum să-ți amenajezi spațiul productiv. Idei practice

Adina Meyers

Casă de inspiraţie tradiţională: P, 177 de mp

Adina Meyers