Home Solutii Constructive

Materiale de construcție din CIUPERCI. Produs ecologic și complet reciclabil – VIDEO

Ciupercile sunt bune pentru consum alimentar, dar cum pot fi ele folosite ca materiale de construcție eco.

Încă din vremurile antice omenirea a visat materialul ideal: ceva ușor, energic, convenabil ca utilizare și funcționare. Și a găsit! Produsul fabricat din ciuperci este ușor, robust și rezistent la foc și la umiditate.

Materialele adecvate pentru construcții, interioare sau ambalaje pot fi fabricate din miceliu (tip vegetativ de ciupercă). Sub suprafața solului, ciupercile formează o rețea largă de rădăcini subțiri, numite micelii. Miceliul uscat poate fi crescut în orice formă și are o consistență remarcabilă care îl face mai puternic decât betonul.

“Lemnul” stratificat poate fi crescut în cadrul unui amestec de micelii preluate din ciuperci care se dezvoltă şi devin un liant natural, apoi sunt deshidratate rezultând un material asemănător panourilor din lemn. Ciupercile pot fi folosite și ca suport pentru construcția de case din lemn și, de asemenea, ca izolator termic. Produsul obţinut din ciuperci este ecologic şi complet reciclabil.

În plus, compusul din micelii este și un bun izolator termic și ar reprezenta un substitut mai ieftin și mai eficient decât opțiunile toxice din momentul de față cum ar fi vata de sticlă sau spuma de poliuretan.

Adoptarea la scară largă a noului material din ciuperci ar elimina o cantitate enormă de plastic sau alte materiale dăunătoare din gropile de gunoi.

Related posts

Certificarea pentru realizarea clădirilor cu un consum minim de energie

Adina Meyers

Cel mai inovator sistem de profile pentru ferestre și uși, KUBUS®, lansat în România de către Gealan

Adina Meyers

Decorațiuni festive pentru masa de Revelion

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe