Anveloparea imobilelor cu sisteme din vata minerala bazaltica si folosirea pe scara extinsa a acestui material la lucrarile de izolare constituie realitati incontestabile ale pietei de profil din Romania.

Firma ROCKWOOL Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori specializati in livrarea unor astfel de produse. Una dintre solutiile cele mai avansate din punct de vedere tehnic, disponibila in portofoliul companiei este reprezentata de ROCKWOOL® FRONTROCK MAX E, reprezentand placi rigide din vata bazaltica de tip "dual density", destinate izolarii fatadelor.

Produsul prezinta proprietati mecanice superioare, precum si o rezistenta deosebit de mare la solicitarile exterioare de mediu. De asemenea, nivelul de izolare termica este ridicat, coeficientul de conductibilitate declarat atingand valoarea λ= 0,036 W/mk.

Vata minerala bazaltica “dual density”, cu proprietati de inalta performanta

ROCKWOOL® Frontrock Max E este un produs din vata minerala bazaltica, creat cu ajutorul tehnologiei „Dual Den¬sity”; acesta este format din doua straturi integrate, hidrofobizate in masa.

Stratul superior, in grosime de pana la 20 mm, are o densitate marita, care ii confera rezistenta superioara la actiuni mecanice si impact. Stratul inferior are o densitate optima, care ii confera un grad imbunatatit de izolare termica. De asemenea, vata minerala bazaltica ROCKWOOL® Frontrock Max E, a fost produsul utilizat pentru izolarea Casei e4, casa construita din caramida de la Wienerberger.

O alta caracteristica a vatei bazaltice ROCKWOOL® este comportarea la actiunea focului. Aceasta este incombustibila, nu emana gaze toxice sau picaturi incandescente si impiedica raspandirea focului. Astfel, se castiga timpul suplimentar atat de necesar pentru evacuarea cladirii, salvarea oamenilor si a bunurilor. Interventia pompierilor este si ea mult usurata.

De asemenea, permeabilitatea ridicata la vapori a produselor ROCKWOOL® garanteaza un climat interior placut. Peretii “respira”, permit eliminarea umiditatii in exces, limitand astfel posibilitatea producerii condensului sau mucegaiului.

Fiind un material mineral, vata bazaltica este stabila dimensional. Aceasta o face ideala pentru utilizarea la exteriorul cladirilor prin eliminarea riscului aparitiei fisurilor in stratul de finisaj si astfel a degradarii in timp a fatadei. Vata bazaltica este un material durabil, care asigura functionalitatea fatadei pe intreaga durata de viata a cladirii.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Cum sa scoti mucegaiul din casa

Adina Meyers

Ce avantaje au instalatiile solare

Adina Meyers

Cutii poștale și modul lor de amplasament

Adina Meyers