Amenajari Interioare Decor Home LifeStyle

Evantaiul, artă și decor. Cum îl folosim în amenajările interioare

Evantaiul este un obiect pliabil (de obicei în formă de semicerc) utilizat de obicei de femei pentru a-și face vânt. Poate fi realizat din hârtie, mătase, pene, etc. Cele mai populare evantaie chinezești sunt cele pliabile, iar orașul Hangzhou este faimos pentru producția evantaielor de acest tip.

Stinghiile evantaielor pliabile din Hanghzou sunt de obicei confecționate din materiale prețioase, binecunoscutele evantaie negre de hârtie, cu lemn de santal și din os, se numara printre cele mai frumoase lucrări de artă.

Umbrelele din Hangzhou, care combină practicul cu valorile artistice, ocupă un loc special în arta populară chinezească. Spițele umbrelei sunt făcute din bambusul cel mai fin așa încât, atunci când este închisă, aceasta elegantă umbrelă arată ca un bambus. Acoperișul umbrelei este de obicei confecționat din hârtie, dantelă sau mătase.

Istoria evantaiului

Evantaiul este un accesoriu folosit pentru a produce un curent de aer cu scopul de a ne răcori. De-a lungul timpului, evantaiul a fost realizat din spițe de os, lemn sau plastic, îmbinate cu un material subțire precum hârtie, mătase, dantelă, voal și ornamentate cu diferite accesorii cum ar fi penele de struț sau de păun, paiete sau bijuterii.

Pentru chinezi, evantaiul era un indiciu al statutului social și era un privilegiu să fie purtat. În timpul Dinastiei Song, artiști cunoscuți erau angajați să picteze evantaie. Dansul chinezesc al evantaiului a aparut în secolul al VII-lea.

Se spune că la curțile regale din Anglia, Spania și alte țări, evantaiele erau folosite, într-un mod mai mult sau mai puțin secret, pentru un tip de comunicare codificată. Acest limbaj al evantaielor era o cale de a combate eticheta socială foarte restrictivă.

În zilele noastre, evantaiul este folosit ca un obiect funcțional, dar și ca un accesoriu vestimentar. Evantaiele de mărimi mai mari sunt utilizate pe post de obiecte de decor. Ele au un impact vizual plăcut datorită designului atractiv și mărimilor impresionante. Evantaiul decorativ își poate găsi locul pe peretele unui living, unde aduce un plus design-ului acestei încăperi.

Pentru obtinerea unei ambianțe în stil chinezesc se poate utiliza evantaiul decorativ de perete gravat cu însemne specifice orientale: păun, dragon, ideograme. Este ideal pentru sufragerie sau dormitor, dar si pentru un restaurant sau bar cu specific chinezesc.

Evantaiul oriental poate fi folosit pentru dansuri tematice sau decoruri orientale.

Related posts

Sarbatoreste Ziua Internationala a Painii cu Tefal!

Adina Meyers

In cativa pasi simpli: slanina la saramura

Adina Meyers

Scapa de aglomeratia de cabluri si aparate din casa. Afla cum sa integrezi discret tehnologia in locuinta ta

Adina Meyers