Solutii Constructive

Mansarda transformata intr-un apartament spatios

Lasand la o parte spatiul si intimitatea oferite de traiul la casa, in favoarea unei zone centrale a orasului Craiova, proprietarii apartamentului prezentat in acest articol au hotarat ca este timpul pentru o schimbare.

Nu au cumparat un apartament, ci au inaltat un imobil ( P+2+mansarda), pastrand pentru familia lor compusa din trei membri, mansarda. Aceasta a fost transformata intr-un aparatment de 110 mp avand living, bucatarie, doua dormitoare, un dressing si o baie. 

Preferinta proprietarilor pentru culorile deschise, neutre, si pentru un stil clasic modern, a reprezentat punctul de plecare al acestei amenajari. Bucataria si livingul de tip open-space se deschid din holul de la intrare intr-un spatiu unitar, decorat cu mobilier in nuante de alb, cu peretii acoperiti cu vopsea lavabila intr-o nuanta deschisa de crem si o pardoseala din parchet laminat in tonuri calde de maro auriu continuata in bucatarie cu placi mari de gresie in acelasi ton. Doua canapele din piele ecologica, un corp pentru zona media, o masuta de cafea si un corp de biblioteca alcatuiesc decorul din living.

Un mic covor albastru este singura piesa textila aleasa pentru decorarea podelei, iar motivul il reprezinta incalzirea prin pardoseala pe care beneficiarii au solicitat-o. Ceasul amplasat deasupra unei canapele este singurul obiect la care s-a apelat pentru decorarea peretilor acestei incaperi. Inaltimea generoasa a spatiului dictata de forma acoperisului, a permis amplasarea in living si bucatarie a doua candelabre moderne achizionate de la magazinul Mobexpert, prin intermediul carora s-a creat un element de legatura intre cele doua spatii. Bucataria marca Ikea este dispusa pe doi pereti, avand ca si fundal placi de faianta alba de tip subway tiles, aducand un are modern ambientului. Folosirea tonurilor deschise in amenajare, poate induce unora senzatia de liniste si calm, dar altora poate sugera monotonia, care poate fi sparta printr-o pata de culoare adusa in cadru, in acest caz, de un covor albastru de mici dimensiuni in living, si o draperie inflorata la fereastra bucatariei.

Un hol lung, decorat cu o comoda si cateva goblenuri inramate pe care doamna casei le-a dorit expres integrate in amenajare, asigura accesul in celelalte incaperi separate de restul spatiului cu usi albe in ton cu plinta din duropolimer care incadreaza parchetul. Dormitorul matrimonial are ca si piesa centrala un pat tapitat, realizat pe comanda, intr-o nuanta deschisa de albastru, cu o tablie capitonata, deasupra careia proprietarii intentioneaza sa expuna o opera de arta, in a carei asteptare se afla inca. Mobilierul alb din aceasta incapere este unul modern, iar prin prezenta oglinzilor amplasate pe usile sifonierului s-a urmarit marirea vizuala a spatiului. 

Spuneam ca familia are trei membri, cel mai nou fiind o minunata fetita de sapte ani, care nu si-a dorit un dormitor de printesa, ci *o camera moderna, de domnisoara*, dupa cum s-a exprimat ea. Am ales impreuna mobilierul, culoarea peretilor care respecta dealtfel, registrul de nuante regasit in intreaga locuinta, accesoriile si am creat un spatiu care sa ii reflecte personalitatea si preferintele. Pentru achizitionarea mobilierului din aceasta incapere, cat si a altor piese din locuinta, proprietarii s-au depalasat in Italia, apeland la produsele oferite de producatorul de mobilier Mondo Convenienza, aducand astfel acea nota de modern care s-a dorit in completarea mobilierului clasic din zona de living, cumparat de pe piata locala de la magazinul Mobexpert. 

Intelegand si respectand dorintele si cerintele beneficiarilor acestei amenajari, colaborand continuu, am reusit sa imprim casei lor personalitatea si unicitatea pe care si-au dorit-o.

Pentru o vizualizare completa a acestei mansarde acceseaza galeria foto.

Autor: Decorator de interior Flavia Lorena Irimescu

Related posts

Alukönigstahl România, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate

Adina Meyers

Avantajele acoperisului ceramic Tondach

Adina Meyers

30 de ani fara grija fumului? Instalati un cos fum inox de categorie premium

Adina Meyers