Cand oamenii doresc sa foloseasca un acvariu cu pesti in decorarea casei sau locului de munca, se pot folosi de creativitate pentru a-i crea un aspect mult mai frumos.

Din comoditate sau lipsa de imaginatie, unii prefera sa aseze acvariul intr-un loc gol din incapere, fara sa-l incadreze, insa, in decorul existent. In unele cazuri aparitia unui acvariu intr-un loc gol poate fi de efect, insa nu intotdeauna. Este recomandat sa se aleaga cu grija acvariul dorit impreuna cu mobilierul, pentru a va asigura ca rezultatul final este in conformitate cu dorinta dumneavoastra referitoare la acvariu si mobilier.

Cum alegem mobilierul potrivit pentru acvariu

Modul de a alege tipul specific de mobilier de acvariu poate fi realizat prin luarea in considerare a anumitor aspecte. Acestea pot fi diferite pentru oameni diferiti, deoarece aspectul nu numai ca se refera modul in care este decorata casa ta, in totalitate, dar, de asemenea, se refera la aspectul adecvat și care se raportează la materialul utilizat pentru mobilierul acvariului. Cateodata, ideea de a alege cea mai apropiata varianta poate fi conectata de asemenea cu locul unde va fi amplasat acvariul. Toate aceste aspecte pot influenta succesul in zona unde va fi amplasat acvariul in casa. Alegeti mobilierul potrivit pentru acvariu dintr-un pet shop.

Designul

Printre paleta de culori disponibile dintre care putem alege, culorile negru si maro sunt cele mai populare si frecvent alese in ziua de astazi pentru mobilierul acvariului. Motivul este de fapt simplu. Culoarea maro este cea mai comuna culoare utilizata pentru mobilier. Daca utilizati aceeasi nuanta de culoare si pentru mobilierul acvariului, poate fi mult mai usor sa il integrati cu decorul camerei unde este situat acvariul. Va fi diferit, spre exemplu, daca alegeti un mobilier de culoare aprinsa precum rosu sau galben.

Pe de alta parte, culoarea neagra este de asemenea folosita de multe persoane, luand in considerare aspectul mai elegant pe care il creeaza asupra mobilierului. De asemenea, culoarea neagra poate fi combinata cu usurinta si cu alte nuante ale mobilierului din casa. Negru este una dintre cele mai dorite culori de catre oameni, din lume. De fapt, unii oameni prefera sa foloseasca si culoarea alba, desi acest lucru se intampla destul de rar deoarece depinde de culoarea predominanta folosita la mobilierul din casa.

Culoarea pe care o alegeti asupra mobilierului nu va influenta pretul acestuia. Din acest motiv, nu trebuie sa va fie teama de schimbari ale pretului atunci cand va ganditi la culoare.

Locatia

Pozitia mobilierului acvariului in casa ta poate influenta mult intregul aspect al camerei respective. Din acest motiv, atunci cand doresti sa iti alegi un mobilier pentru acvariu, trebuie sa te gandesti si unde il vei amplasa. Acest lucru poate parea nesemnificativ, insa in practica este foarte important. Asadar, trebuie sa fii foarte atent atunci cand te gandesti unde il vei amplasa. Nu exista vreo formula speciala care sa te ajute in luarea acestei decizii din moment ce depinde de decorarea specifica a fiecarei case.

O sugestie este sa te pozitionezi acvariul la mijlocul peretelui sau in coltul acestuia. Atunci cand dispui de o camera spatioasa, este bine sa alegi prima varianta. Il poti combina astfel cu stilul clasic din camera respectiva. In acelasi timp, poti alege ca mobilierul sa aiba o nuanta foarte apropiata cu cea din camera. Acesta este cel mai simplu mod de a te asigura ca alegerea ta este cea potrivita.

Cu toate acestea, daca consideri ca arata mai bine, poti amplasa acvariul intr-un colt al camerei. In acest fel, exista mai multe posibilitati de a crea un decor reusit per ansamblu. Amplasarea acvariului in colt este cel mai frecvent utilizata decat amplasarea pe mijlocul peretelui.

Acestea sunt, totusi, doar cateva idei deoarece fiecare camera este asezata si mobilata in mod diferit, motiv pentru care decizia ta trebuie sa fie luata in raport direct cu spatiul disponibil in camera.

Articol realizat de Aqua & Zoo 

Related posts

Culori care te ajuta sa dormi mai bine

Adina Meyers

(P) Trucuri simple care promit o cameră de zi mai „prietenoasă”

Adina Meyers

Cuptorul cu microunde – un aparat elecrocasnic la moda

Adina Meyers