GEALAN, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de profile din PVC pentru ferestre şi uşi, a lansat în cadrul unui eveniment organizat împreună cu Asociația pentru Inovație în Arhitectură sistemul cu aspect integral din sticlă, GEALAN-KUBUS®.

Evenimentul a fost un prilej de a le prezenta arhitecților avantajele oferite de noul sistem de profile pentru ferestre și uși de balcon: procent maxim de sticlă, suprafețe vizibile minime atât la interior, cât și la exterior, un nivel excelent al izolației termice, cu un coeficient Uf = 0,88 W/m²K, atingând eficiența caselor pasive, în conformitate cu directiva ift-Rosenheim, statică superioară și diversitate a culorilor prin suprafețele speciale Acrylcolor. La nivel internațional, GEALAN a lansat sistemul KUBUS® în cadrul târgului FENSTERBAU FRONTALE 2016, iar începând din acest an va fi disponibil și în România, prin intermediul partenerilor autorizați.

„Noul sistem complet din sticlă le oferă clienților GEALAN noi posibilități în materie de proiectare, prin crearea unor elemente ce nu au putut fi realizate cu alte sisteme de profile din PVC. Ne dorim ca arhitecții să descopere și să folosească beneficiile acestui sistem și astfel, să dezvoltăm împreună proiecte ce urmăresc cele mai noi tendințe în materie de inovație și design”, a declarat Aurel Vlaicu, COO GEALAN România.

Datorită opticii moderne și a cercevelei complet ascunse, sistemul GEALAN-KUBUS® permite construcția unor elemente cu suprafață maximală de geam în interior. Totodată, adâncimea constructivă și lățimea vizibilă a profilului de doar de 100 mm, atât în cazul variantei combinate ramă-cercevea, cât și în cazul variantei cu montant mobil, asigură un efect estetic de simetrie prin faptul că ștulpul și secțiunile laterale ale tâmplăriei au aceeași lățime vizibilă. 

În ceea ce privește performanțele tehnice ale sistemului GEALAN-KUBUS®, acestea sunt asigurate de tehnologiile inovatoare folosite în ultima vreme de GEALAN. Prin tehnica IKD® (Izolarea Intensivă Integrată), profilele sunt umplute cu spumă izolatoare și astfel, se obțin coeficienți remarcabili de termoizolare, atingând valoarea Uf de 0,88 W/m²K, pentru case pasive. Pe de altă parte, stabilitatea excelentă a sistemului este asigurată de tehnica STV® (Vitraj Static Uscat), suprafața de sticlă fiind lipită de cerceveaua complet ascunsă printr-o bandă de înaltă performanță.

Designul elegant asigurat de suprafața mare de sticlă este completat de calitatea unică a suprafețelor oferită profilelor prin intermediul tehnologiei exclusive Acrylcolor. Profilele inteligente GEALAN-KUBUS® pot fi realizate într-o gamă variată de nuanțe RAL, fiind antistatice, rezistente la zgârieturi, intemperii și protejate împotriva radiațiilor solare. De asemenea, noul sistem impresionează și prin ușurința cu care poate fi curățat, datorată atât tehnologiei Acrylcolor, cât și atenției deosebite acordată geometriei profilelor. În acest sens, proiectanții GEALAN au optat pentru contururi fluide ale ramei, au renunțat la o garnitură de la nivelului opritorului ramei și au integrat o garnitură mediană proeminentă în cercevea.

Pe lângă definirea unui nou limbaj arhitectural al formelor ferestrelor din PVC, sistemul GEALAN-KUBUS® poate fi combinat cu sistemul S9000 și astfel, este adecvat și ușilor culisante cu ridicare pentru balcon, păstrând performanțele tehnice ale profilelor.

Începând cu acest an, GEALAN-KUBUS® este disponibil și în România prin intermediul partenerilor autorizați GEALAN. În acest sens, aceștia urmează cursuri de instruire profesională în Germania, cu scopul de a fi pregătiți să le ofere clienților informații corecte și servicii de cea mai înaltă calitate. 

Related posts

Vata minerala – ideala pentru termoizolarea casei

Adina Meyers

Acceseaza serviciile de iarna pentru curatat cos fum realizate de specialistii IgienaServ.ro

Adina Meyers

„Prima casă“ a frânat prețurile pe piața imobiliară

Adina Meyers