Amenajari Interioare

Mansarda „Portocale cu frisca”

Dupa ce a supravietuit anilor ’80 si planurilor de sistematizare din acele timpuri, acesta casa a capatat noi valente iar proprietarul – de altfel proiectantul acesteia – s-a gandit la transformarea podului casei. Astfel, ceea ce era doar un pod nelocuit si care adapostea obiecte nefolositoare pline de praf, a devenit  un spatiu util si luminos.

Dorinta de renovare a pornit din nevoia de mai mult spatiu locuibil.

In ceea ce priveste podul casei, acesta si-a castigat locul important in arhitectura casei odata cu aparitia familiei, cand “nevoia de spatiu a devenit critica” dupa cum povesteste proprietarul. “Asa am inceput sa desenez fel de fel de variante insa dupa un timp mi-am dat seama ca nu e de proiectat. E de studiat si spatiul va oferi solutiile.”

A fost nevoie de inspiratie si de multa munca.

Am schimbat tiglele, am reparat structura de lemn a acoperisului cu mici dar importante modificari, am pus izolatii etc. Am turnat beton numai sub baie, pe un perete de 80 cm, in consola, in rest am facut un grilaj de lemn pe structura existenta si acesta a fost placat cu PAL. Pe aceasta suprafata am montat parchetul laminat si pluta din zona de bucatarie. In rest gips carton, usi si bine-inteles VELUX. Sase bucati pana in prezent, fara rulouri, dar o mansardare buna e un work in progress.

Rezultatul final este unul deosebit

Spatiul devenit generos inspira optimism, vitalitate. Este inundat de lumina naturala, ofera mai multa intimitate, libertate si o priveliste mult dorita: “Lumina patrunde de dimineata pana la apus, din nenumarate directii..”

Culori solare

Modalitatea de compartimentare a spatiilor este foarte discreta, mentinerea acelorasi culori solare in intrega mansarda facand o trecere lina de la o incapere la alta. Singura delimitare cromatica este cea a dormitorului, unde s-a optat pentru nuante mai inchise. Camera fetitelor este un spatiu deschis, plin de culoare, care respira caldura si jovialitate.

Privind fotografiile mansardei sale ce ilustreaza o poveste pictata in culori solare, proprietarul a ales sa-si denumeasca mansarda “Portocale cu frisca”, considerand ca aceasta idee “atat cromatic, cat si vizual, reflecta contrastele si dinamica acestei locuinte”.

Pentru inspiratie, vizitati www.velux.ro

Related posts

Care sunt cele mai importante 5 beneficii ale cabinelor de duș din sticlă?

Adina Meyers

Cum alegi cea mai buna canapea extensibila si de ce ai nevoie de una

Adina Meyers

Cuptorul cu microunde – un aparat elecrocasnic la moda

Adina Meyers