Amenajari Interioare

Castigati lumina si spatiu prin renovare

Camere de recreere, livinguri, dormitoare, bai ori bucătarii, camere pentru copii sau birouri sunt optiuni functionale pentru spatiile din podul intunecat al casei.

Cu  putina initiativa si cu multa imaginatie, mansarda casei poate deveni spatiul cel mai atractiv al acesteia.

Daca podul prezinta suficient spatiu sub coama (minim 2,5 m masurati de la podea la coama acoperisului) si deci potential pentru amenajare sau daca aveti deja o mansarda amenajata de mai mult timp, dar insuficient luminata, va invitam sa incepeti renovarea respectiv reamenajarea acesteia.

Pentru ca mai multe ferestre inseamna mai multa lumina si mai mult spatiu, alegerea marimii corecte in functie de suprafata totala a podelei este un element cheie, deoarece suprafata vitrata trebuie sa reprezinte minim 10% din suprafata totala a acesteia.

In momentul alegerii numarului de ferestre tineti cont de acest detaliu dar si modul de amplasare a ferestrelor, pentru a obtine efectul de iluminare dorit. Pentru o distributie echilibrata a luminii, pozitionati ferestrele atat in partea de jos cat si in cea superioara a incaperii: amplasarea ferestrelor mai jos asigura privelistea dorita si manevrarea facila iar amplasarea lor in partea de sus a acoperisului asigura iluminarea naturala in profunzime.

Mai multe ferestre de mansarda aduc lumina in casa, producand un efect vizibil de spatialitate, creand o stare de bine.

Pentru inspiratie, exemplele din fotografiile pe care vi le prezentam sunt menite sa demonstreze efectul de iluminare a unor incaperi diferite pornind de la o fereastra, la mai multe.

Pentru si mai multa inspiratie, vizitati: www.velux.ro

Related posts

Iti place painea mereu proaspata? Iata cum te poti bucura zilnic de ea cu ajutorul unei masini de facut paine

Adina Meyers

Mobila pentru vremuri de criza

Adina Meyers

Lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre balustradele de sticlă

Adina Meyers