Amenajari Interioare

Mansarda din casa de la tara

Prin renovarea casei parintesti cu pod vechi, pe langa reintoarcerea la copilarie, putem reda functionalitatea casei, integrand-o din nou zonei si comunitații. Este si situatia acestei case din judetul Timis. Locuinta dateaza din anul 1937 dar a fost supusa unui proces de renovare in anul 2007, proces care a durat doi ani. Odata cu renovarea, proprietarul a ales ca functionalitatea incaperilor sa fie pastrata, singura excepţie reprezentand-o podul, inainte nelocuit, prafuit, vizitat rar şi doar in scopuri de depozitare iar acum transformat intr-o mansarda luminoasa si spatioasa.

Accesul in vechiul pod se face acum pe o scara interioara poziţionata in inima casei iar amenajarea de la ultimul nivel al casei atrage nu doar prin privelistea pe care o ofera, cat si prin divertismentul pe care il poate gazdui. Inspirandu-se din reviste si de la casele prietenilor, proprietarul a ales pentru transformarea podului nu doar ferestrele de mansarda VELUX pentru o iluminare naturala corecta si suficienta cat si un sistem solar VELUX pentru apa calda si aport la incalzire care asigura in prezent aproximativ 80% din necesarul de energie termica pentru realizarea apei calde menajere si 35 % din necesarul anual de energie termica pentru incalzire. Panourile solare VELUX au fost pozitionate pe partea de SV a acoperisului pentru a obtine un randament cat mai bun tot timpul anului.

Montarea a numeroase ferestre de mansarda VELUX cu articulare mediana si superioara pe toate laturile acoperisului confirma integrarea perfecta a casei in universul rural care o inconjoara cu case si gradini, oameni si vieti animate. Pe interior, ferestrele VELUX au fost accesorizate cu rulouri decorative care asigura intimitatea iar pe exterior cu rolete electrice cu rol de protectie impotriva caldurii solare vara si impotriva frigului iarna.

Pentru a pastra nota rustica, in amenajarea mansardei s-au pastrat capriorii din lemn la vedere, fiind asortati cu nuanta pachetului precum si cu tamplaria ferestrelor. Proprietarul si-a dorit cat mai mult spatiu luminos pentru petrecerea timpului liber in mansarda.  Prin urmare, aceasta deserveste zona de loisir de unde nu putea lipsi o masa de biliard pusa in evidenta de multa lumina naturala provenita prin ferestrele VELUX care o incercuiesc. 

Mansarda este asemenea unui turn de control din care se poate lua pulsul comunitaţii dar si locul de relaxare si contemplare a momentelor zilei, unde ne reincarcam bateriile.

Pentru mai multa inspiratie, vizitati velux.ro.

Related posts

Violetul-aprins este culoarea-vedetă a anului 2018

Adina Meyers

O casa cu adevarat primitoare

Adina Meyers

TIPS-uri pentru alegerea tapetului potrivit

Adina Meyers