Amenajari Interioare

Cum poti sa ai un cinematograf chiar la tine acasa

Ne place foarte mult sa ne relaxam uitandu-ne la filme. Sunt persoane care dau lunar o suma importanta la cinema pentru a vedea cele mai noi productii in cele mai bune conditii, cu o sonorizare excelenta si pe un ecran foarte mare. La final de an insa, dupa ce tragi linie, observi ca ai cheltuit destul de mult pentru aceasta placere nevinovata si ajungi la concluzia ca mai bine stai acasa si te uiti la filme si seriale din confortul propriei tale locuinte.

Desigur, nu prea ai parte de aceleasi conditii de calitate ca la cinema, insa daca esti dispus sa investesti putin intr-un echipament potrivit, care consta in televizor sau proiector, un sistem home cinema si niste fotolii confortabile sau o canapea de calitate. Despre toate si cum le alegem pe cele mai bune o sa discutam mai multe in randurile urmatoare.

Pentru ca experienta de vizionare sa fie una cat mai buna e necesar sa stim cum sa alegem un televizor de calitate. Sunt mai multe aspecte pe care noi trebuie sa le luam in considerare, insa principalele sunt legate de diagonala, rezolutie si conectivitate. Diagonala o vom alege in functie de cat de mare este incaperea in care vom amplasa noul televizor, dar mai ales tinand cont de distanta dintre acesta si locul unde vom sta noi. Sunt multe tabele in online care te vor ajuta sa alegi diagonala potrivita, deci nu vom insista asupra acestui lucru.

In ceea ce priveste rezolutie trebuie sa stim chiar de la inceput ca cel mai bine este sa optam pentru un model cu rezolutie Full HD, iar daca diagonala este una mare, rezolutia Ultra HD / 4K este o necesitate. Legat de conectivitate precizam ca trebuie avuta in vedere prezenta unui slot CI+, dar si a suficient de multe porturi HDMI si USB.

Ca o alternativa la televizor avem proiectorul. Tehnologia acestora a evoluat atat de mult incat in prezent ne putem bucura de o excelenta calitate a imaginii, totul fara a mai avea nevoie de un TV. Desigur, sunt si cateva limitari, insa daca tot ceea ce faci este sa te uiti la filme si seriale, proiectorul se dovedeste a fi o alegere excelenta. In cazul acestuia tu trebuie sa tii cont de durata de viata a lampii (majoritatea modelelor de pe piata au o lampa cu o durata de viata limitata), numarul de ANSI lumeni (aici daca alegi un model de 7-800 lumeni nu ar trebui sa ai mari probleme pentru o sufragerie mai intunecata) si rezolutia nativa. Nu trebuie sa uitam nici de contrast, care in multe cazuri poate face diferenta.

Sistemul home cinema este un alt element important, care nu ar trebui sa lipseasca din incapere daca ne dorim o experienta completa. Calitatea audio poate sa faca de foarte multe ori diferenta intre o experienta cinematografica de calitate si una mediocra. Pe langa un sistem audio potent, asigura-te ca noul tau sistem home cinema dispune si de un blu-ray player, care este absolut necesar in zilele noastre.

Related posts

Tigaia grill – un ajutor de nadejde in bucatarie

Adina Meyers

Înainte-după: transformarea unui pod de doar 15 mp

Adina Meyers

Decor în funcţie de principiile feng shui

Adina Meyers