Amenajari Interioare

Mansarda cu jucarii

Forma unica a podului si arhitectura atipica a casei au pus la incercare imaginatia arhitectului, de altfel si proprietarul acesteia.

Nevoia de renovare a pornit de la nevoia de a beneficia de cat mai mult spatiu. Vechiul pod intunecos si neaerisit care reprezenta o zona fara interes, neexplorata, a fost redescoperit. Forma lui atipica cu multe unghiuri parea sa limiteze posibilitatile de a obtine un spatiu functional cat mai deschis, care sa respecte arhitectura intregii case. Solutia a fost compartimentarea eficienta a mansardei pe seminiveluri care sa gazduiasca spatii interesante ca forma, desavarsite de o amenajare originala.

Din dorinta de a nu schimba stilul intregii case, proprietarul a optat pentru valorificarea grinzilor aparente, mizand pe efectul de naturalete pe care il imprima lemnul. In amenajarea interioara s-a mers tot pe ideea de simplitate si confort, pentru o atmosfera cat mai calda. Legatura dintre nivelurile casei este realizata de o scara centrala, inveselita de plante ornamentale care sunt scaldate in lumina naturala adusa de fereastra de mansarda VELUX din apropiere. Scara este asemeni unui ax vertical in jurul caruia sunt dispuse incaperile: camera fetitei, biroul de studiu, dormitorul.

Camera fetitei a beneficiat de o amenajare de exceptie, fiind o fotografie  a copilariei ideale. Casuta pentru papusi pe care o gazduieste este functional amenajata, astfel incat sa nu micsoreze spatiul de joaca, beneficiind de cat mai multa lumina naturala si aer proaspat prin ferestrele de mansarda amplasate in imediata ei vecinatate.

Biroul de la mansarda are o abordare simplist – functionala. Cantitatea de lumina care intra prin fereastra VELUX poate fi reglata cu ajutorul ruloului interior, astfel incat atmosfera de lucru sa fie cat mai optima.

Dormitorul excelaza prin unicitatea formei sale iar stilul abordat este de asemenea simplist. Peretii sunt vopsiti in culori calde care dau vitalitate si pofta de viata.

Forma atipica a spatiului precum si originalitatea amenajarii lui ne indeamna sa ne imaginam posibilitati nenumarate de amenajare a podului nostru in spatii cel putin la fel de reusite.

Detalii pe www.velux.ro.

Related posts

Casă compartimentată după modelul locuințelor americane

Adina Meyers

„Are loc un calorifer din oțel în casa mea?“ Întrebarea la care îi ajutam pe români să răspundă 

Adina Meyers

Tu stii care sunt aparatele pentru bucatarie care nu ar trebui sa ii lipseasca unei gospodine?

Adina Meyers