Amenajari Interioare

5 sfaturi pentru transformarea podului intr-o mansarda luminoasa

Daca va numarati printre proprietarii unui pod nelocuit, prafuit si intunecat si doriti sa obtienti un spatiu luminos, cu siguranta v-ati gandit la renovarea acestuia.

Pentru un proiect de renovare reusit in special din punctul de vedere al iluminarii acestuia, aveti in vedere:

1. Nevoia de iluminare a fiecarui spatiu nou creat

Cand compartimentati podul, fie ca renuntati la peretii despartitori, fie ca amenajati mai multe camere, fiecare spatiu are nevoie sa fie iluminat si aerisit. Acum este momentul in care “vizualizati” in ce camere veti amplasa ferestrele de mansarda VELUX, de cate aveti nevoie si unde anume vor fi montate. Retineti ca nevoia de ventilare si cea de iluminare sunt diferite in functie de destinatia camerelor, un living avand nevoie de mai multa lumina decat un dormitor.

2. Orientarea ferestrelor in raport cu punctele cardinale

Directia de unde patrunde lumina naturala este un alt aspect care influenteaza esential iluminarea. Intr-un dormitor cu ferestrele orientate spre nord-est,  soarele straluceste dimineata iar in serile de vara beneficiati de un climat racoros. Intr-un living cu ferestrele de mansarda  orientate spre sud, aveti lumina naturala in cea mai mare parte a zilei, chiar si timpul iernii.

3. Marimea ferestrelor  de mansarda si modul in care sunt amplasate

 Desi normativele spun ca trebuie sa aveti o suprafata vitrata de minim 10% din suparafata pardoselii, este posibil ca intr-un living sa aveti nevoie de mai multa lumina. Alegeti asadar ferestre de dimensiuni mari pentru o iluminare optima a acestor spatii.

4. Detaliile ambientale

Peretii, mobilierul si covoarele de culoare inchisa absorb foarte multa lumina. Alegeti asadar culori deschise pentru tavan si pereti: alb, crem, galben, orange. De asemenea, pentru o mansarda boema si atragatoare, suprafetele de sticla care reflecta lumina foarte bine, va ajuta sa obtineti un maxim de lumina naturala.

5. Amplasarea mobilierului

Este esential ca acesta sa nu obtureze lumina. De exemplu, in dormitor, creati o zona de citit aproape de ferestre si amplasati televizorul intr-un colt mai intunecat pentru a evita reflectarea luminii pe ecran.

Pentru detalii, consultati si ghidul de renovare pentru podul casei disponibil pe: www.velux.ro

Related posts

Luxul vietii intr-o casa inconjurata de stejari batrani, in California

Adina Meyers

Cele mai impresionante 23 de case mici

Adina Meyers

Pluta ca element de design

Adina Meyers