Amenajari Interioare

Cum sa creati un cadru romantic

Cu doar cateva mici interventii la nivelul decorului, puteti aduce in interior adieri pline de romantism. Amenajarea din imagine va poate fi o reala sursa de inspiratie in acest sens.

Tonuri pastelate

Sunt cele mai potrivite pentru a crea o atmosfera luminoasa si romantica. Dintre acestea, puteti alege cu incredere rozul, care este prin excelenta o culoare feminina. Totusi, tineti cont de urmatorul aspect: desi cald si delicat, rozul este in acelasi timp puternic si indraznet, motiv pentru care, daca-l folositi pe suprafete mari, exista riscul sa obtineti un decor strident si obositor. Tocmai de aceea, va recomandam sa apelati mai degraba la o nuanta de roz mai temperata, diafana, pe care sa o aplicati pe un singur perete sau doar pe anumite portiuni, ca accent.

Citeste si: Decor romantic si relaxant

Obiecte sarmante

Peretele roz va functiona ca fundal pentru elementele care compun „tabloul” vostru romantic. Alegeti obiecte sarmante, cu „poveste”, in nuante deschise de alb sau crem, care sa iasa usor in evidenta. Nu incarcati spatiul cu mobilier, ci rezumati-va la cateva piese frumoase, cu un aspect usor antichizat. De pilda, amplasati pe perete un dulapior cu linii delicate, pictat cu motive florale, iar alaturi de el realizati un aranjament in ton, folosind diverse lucruri cu iz romantic: farfurii decorative, o oglinda cu rama deosebita, decoratiuni. Completati atmosfera cu perdele vaporoase, din matase, cu sfesnice elegante, cu un candelabru din fier forjat si cu multe flori naturale.

Citeste si: Decor romantic de toamna

Florile sunt „obligatorii” intr-o amenajare in stil romantic. Apelati la ele sub toate formele: aranjamente naturale pline de culoare si prospetime, motive decorative (care sa se regaseasca la nivelul mobilierului, textilelor, tapetului etc.) sau decoratiuni.

Sursa: arhiva Casa Mea

 

Related posts

Casă pentru vacanțe și weekenduri reconfortante

Adina Meyers

Confort sporit cu textile fresh

Adina Meyers

Solutii de amenajare pentru un dormitor spatios

Adina Meyers