Atunci cand vine vorba de alegerea lenjeriilor de pat majoritatea dintre noi se orienteaza in functie de materialul care sta la baza lor, precum si in functie de stilul / aspectul pe care il au. Pentru multi estetica conteaza foarte mult in cazul lenjeriilor de pat, iar acesta este un lucru perfect normal. Ce putem spune insa legat de material? Ei bine, aici balanta se inclina destul de mult in favoarea bumbacului. De ce? Vom vedea motivele in randurile urmatoare.

Mentionam ca bumbacul este acea fibra textila care rezulta in urma prelucrarii semintelor plantei de bumbac, ea fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri datorita avantajelor oferite. Nu conteaza ca vorbim de obiecte vestimentare, covoare, prosoape, fete de masa sau lenjerii de pat – bumbacul a fost si este un material preferat de foarte multa lume.

Lenjeriile de pat din bumbac sunt apreciate in special datorita faptului ca sunt placute la atingere (oferind si un confort sporit, pentru un somn odihnitor), dar si foarte rezistente, reusind sa treaca testul trecerii timpului, dar si pe cel al spalarilor repetate (in cazul spalarilor repetate, aceste lenjerii de pat vor deveni mult mai moi, in loc sa se scamoseze). Un alt plus este reprezentat de posibilitatea de a fi folosite chiar si de catre persoanele care au o piele foarte sensibila sau cele care sufera de pe urma alergiilor. Asta pentru ca bumbacul nu permite pielii sa se irite (din moment ce nu este prelucrat chimic) si este hipoalergenic.

Folosind lenjeriile de pat din bumbac vom permite pielii noastre sa respire mult mai usor, mai ales in perioada verii, atunci cand este impiedicata aparitia transpiratiei (prin faptul ca umiditatea in exces este absorbita), iar temperatura corpului se regleaza in mod natural. Nu vom profita de pe urma bumbacului doar in perioada sezonului cald, iar asta pentru ca iarna este de asemenea un material care ne va ajuta, reusind sa mentina o temperatura constanta, nelasand aerul cald sa „iasa”.

Intr-adevar, exista si cateva dezavantaje, insa ele pot fi trecute foarte usor cu evederea daca le punem fata in fata cu avantajele oferite de bumbac. Un exemplu de dezavantaj este reprezentat de pierderea stralucirii in timp, dar si de usoara pierdere a formei, respectiv aparitia mult mai usoara a cutelor.

In final merita sa mentionam ca pentru a ne putea bucura de toate avantajele pe care le-am mentionat in cadrul acestui articol trebuie sa fim constienti ca simpla mentionare a faptului ca o lenjerie de pat este din bumbac 100% nu este suficienta. Asta pentru ca difera destul de mult tipurile de bumbac care sunt folosite. E bine sa stim sa facem diferenta intre o lenjerie de pat de calitate (si implicit mai scumpa) si una mai proasta din punct de vedere calitativ (dar cu un pret mult mai mic). Ce recomandam noi? Din moment ce vorbim de un material care, daca este de calitate, va rezista mult timp (chiar si in cazul spalarii repetate), cel mai bine este sa marim putin bugetul astfel incat sa putem opta pentru niste lenjerii de pat din bumbac putin mai scumpe, dar mai bune. Efortul financiar va merita cu siguranta.

Related posts

Design masculin, curat, minimalist

Adina Meyers

Sursă de inspirație – o casă din Oxfordshire

Adina Meyers

Dormitorul din mansarda

Adina Meyers