Oamenii solicita tot mai mult produse incarcate de emotii, cu personalitate, care nu vor disparea de pe piata a doua zi si cu care sa isi dezvolte in locuinte un stil propriu, individual.

Aspectele nostalgice si accentele retro, mai cu seama cele ale anilor ’50, influenteaza decoratiunile de interior, fiind insa sistematic interpretate intr-o maniera moderna. Stilul si obiectele clasice sunt o mare sursa de inspiratie pentru teme noi sau sunt reinterpretate. Tehnicile artizanale vechi sunt utilizate in context nou, oferind un look modern, cu motive nostalgice si materiale traditionale, dar cu detalii sic si agreabile. Lemnul polizat, laminatele colorate, obiectele din metal, ceramica, pielea colorata, pietrele semipretioase, obiectele din portelan, inclusiv figurinele delicate, textilele imprimate, catifeaua, velurul si matasea, dantelele si broderiile, toate acestea se vor regasi in astfel de interioare. Tot in acelasi context se gaseste si gustul pentru obiecte cu patina.

Multe idei si solutii folosesc materiale brute, nefinisate, fiind inspirate de designul industrial din lumea garajelor, halelor si minelor, folosind produse

solide si functionale la care sudurile vizibile si legaturile metalice se transforma in decoratiuni. Caracteristic acestei tendinte sunt materiale industriale ca: fierul, aluminiul, cuprul, sticla, cauciucul, oglinzile, care se pot combina cu materiale naturale precum piatra, ceramica, rafia, pielea.

O alta tendinta manifestata se refera la amestecul de stiluri si noi asocieri de obiecte artizanale de calitate cu cele apartinand artei populare si productiei de masa. In schimb, la editia din acest an a targului, temele futuriste sau ultramoderniste, luxul si eleganta nu au fost subliniate in mod special. Ceea ce a iesit mai degraba in relief au fost aranjamentele colorate, expresive si vesele, bazate pe asocieri originale, cu influente etnice, care se adreseaza intregii familii cu o estetica incarcata de emotii.

Related posts

Casa de vacanta pe malul lacului, in Austin

Adina Meyers

În stil rustic românesc: casă de vacanță realizată din bușteni

Adina Meyers

Echilibrul dintre confort si stil atunci cand iti amenajezi locuinta

Adina Meyers