Amenajari Exterioare Gradinarit

Motocoasa – foarte utila daca stai la casa

In cazul in care stai la casa si ai o gradina destul de mare, atunci e bine sa te pregatesti din timp de venirea primaverii, astfel incat in momentul in care timpul devine prielnic sa treci direct la treaba atunci cand vine vorba de gradinarit, pregatit gradina pentru agricultura, curatat pomii, cosit iarba si asa mai departe.

Astazi atentia noastra se va indrepta exclusiv catre motocoasa, iar asta pentru ca vorbim de o unealta extrem de utila, care ne ajuta sa economisim timp, precum si sa ne ingrijim in mod corespunzator gazonul. Trebuie sa recunoastem ca motocoasa se numara printre cele mai utile echipamente in mentinerea unei gradini in perfecta stare. Iar acest lucru il face fara ca noi sa depunem un efort foarte mare, precum este cazul folosirii unei coase.

Desigur, pentru ca tu sa te poti bucura la maxim de pe urma unei astfel de unelte pentru gradina e bine sa stii cum sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine. Acest lucru este destul de usor de facut in momentul in care stii cate ceva despre caracteristicile pe care o motocoasa le poate avea. Stim, e dificil sa le stii pe toate, dar noi suntem aici sa te ajutam, informandu-te corect.

O prima intrebare care cel mai probabil iti vine acum in minte este urmatoarea: dintre o motocoasa si o masina de tuns iarba ce sa aleg pentru o ingrijire corecta a gradinii mele? Mentionam ca, pana la urma, ambele echipamente sunt create pentru a ne ajuta in aceleasi situatii, existand insa cateva aspecte care le diferentiaza. Motocoasa este potrivita in momentul in care suprafata pe care o ai de cosit are pana in 400 de metri patrati. In acest caz avantajele acesteia sunt reprezentate de pretul mult mai accesibil pe care il are, faptul ca o putem depozita fara probleme, dar si faptul ca intretinerea sa se realizeaza mult mai usor.

In alegerea unei motocoase va trebuie sa te hotarasti asupra carei categorii iti vei indrepta atentia. Ele se diferentiaza in functie de tipul capului de taiere, care poate fi cu fir de nylon (modelele acestea au cel mai mic pret, fiind de asemenea potrivite pentru zonele denivelate), cu lama metalica (de preferat in momentul in care vegetatia este una deasa) si cu sistem dual (cand putem opta pentru oricare dintre primele doua, in functie de care sunt nevoile noastre (evident, pretul acestora este si cel mai ridicat).

Urmatorul lucru asupra caruia trebuie sa iei o decizie este daca ai nevoie de o motocoasa electrica (iti ofera o mobilitate restransa, fiind limitat de lungimea cablului de alimentare), motocasa cu acumulatori (potrivite in cazul in care gradina / curtea este una de dimensiuni mici si nu ai nevoie de o putere foarte mare) si motocoase pe benzina (cele mai puternice si potrivite in momentul in care avem o gradina de dimensiuni medii spre mari).

Pe langa cele mentionate mai sus mai trebuie sa ne uitam la puterea motorului, grosimea firului de taiere, latimea de taiere, treptele de taiere si chiar nivelul de zgomot pe care il face.

Related posts

Trucuri pentru amenajarea unei bai

Adina Meyers

Tie ce model de birou ti se potriveste?

Adina Meyers

4 sfaturi ca să-ți faci un spațiu de birou la tine acasă

Adina Meyers