LifeStyle

Maison & Objet 2015 sau primavara pariziana

Genoveva Hossu

La fel ca in fiecare an, Targul International Maison & Objet este un eveniment major, pe care designerii de interior si decoratorii nu ar trebui sa-l rateze. Chiar daca recentele evenimente din Paris au strecurat o urma de indoiala in partea rationala a subconstientului meu, inima nu m-a lasat sa ratez acest eveniment mult asteptat.

Si bine am facut, pentru ca, in ciuda faptului ca, pe parcursul zilelor petrecute la Paris, am simtit adesea teama si nesiguranta plutind in aer, odata ajunsa la parcul de expozitii Paris Nord Villepinte, locul in care a avut loc targul Maison & Objet, aceste sentimente au disparut subit, lasand loc entuziasmului de a descoperi cele mai noi tendinte in materie de design interior.

Tema targului, dar si a anului, asa cum a fost ea anuntata de catre organizatori, a fost: MAKE, o tema care readuce in atentia noastra artizanatul, produsele hand-made, si materialele cat mai naturale si mai putin atinse de prelucrarea tehnologica. Tema a fost, la randul ei, divizata in 3 directii: Nature Made, Human Made si Techno Made. Asadar, anul acesta, la Masion & Objet, am redescoperit frumusetea manufacturata, natura, geniul artizanilor si accentele tehnologice care, in mod ironic, marcheaza o intoarcere catre origini.

Cea mai mare bucurie a fost, insa, provocata de faptul ca anul acesta, mai mult parca decat in anii anteriori, am avut posibilitatea de a interactiona cu creatorii de obiecte. Aceasta interactiune a adus cu sine, povestile frumoase ale acestora – o sursa inegalabila de inspiratie.

Dintre colectiile care mi-au atras atentia la targ, cea care m-a inspirat cel mai mult, colectia Lilium Multicolor (Missoni), creata de Rosita Missoni si lansata chiar cu ocazia acestui targ. Aceasta colectie imbina imprimeurile florale si le reinterpreteaza intr-un mod cat mai abstract. În opinia mea, Missoni a reusit sa surpinda esenta si optimismul de care Parisul duce lipsa in aceasta perioada.

Maison & Objet a marcat, asadar, debutul unui an in care avem libertatea deplina de a face abuz de creativitate in domeniul designului interior. Un amalgam de culoare, imprimeuri si forme care mai de care mai interesante asteapta sa dea viata decorurilor noastre, in 2015.

Fotografii din arhiva personala a Genovevei Hossu

Related posts

HOROSCOP 2 decembrie. Fecioarele se vor înţelege mult mai bine cu sufletul pereche

Adina Meyers

Gateste gustos si sanatos in noul an, cu ajutorul promotiei Electrolux

Adina Meyers

Black Friday la Praktiker Romania cu reduceri de pana la 50%

Adina Meyers