LifeStyle

Muzeul nostru: proiect pentru atragerea voluntarilor in muzee

Muzeul National de Arta al Romaniei participa, in calitate de partener, in proiectul Muzeul nostru initiat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR), al carui scop este atragerea si formarea voluntarilor care sa se implice in activitatile derulate de muzee.

Astfel, sambata, 5 noiembrie si duminica, 6 noiembrie 2011 intre orele 9.00 – 15.00 are loc la sediul MNAR programul de training pentru formarea voluntarilor in vederea pregatirii acestora pentru sustinerea, in viitor, a programelor educative pentru public. Oferta de activitati educative a MNAR include programe pentru familii, pentru gradinite, scoli si licee, pentru adolescenti si pentru adulti.

Lectorii sunt specilisti in educatie muzeala si non-formala. La acest training participa voluntari selectati in prealabil, pe baza CV-urilor trimise coordonatorului de voluntari MNAR.

In proiectul Muzeul nostru mai sunt implicate urmatoarele institutii muzeale: Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul Banatului Montan, Complexul Muzeal Curtea Domneasca Targoviste, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Galati, precum si Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura.

Fiecare din muzeele participante a selectat un grup de voluntari pentru a-i implica ulterior in diverse activitati, in functie de necesitatile specifice fiecarei institutii.

Alte activitati ale proiectului au inclus ateliere de lucru si workshop-uri pentru pregatirea coordonatorilor de voluntari desemnati de muzee.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unei culturi puternice a voluntariatului in randul muzeelor si al comunitatilor unde isi desfasoara activitatea aceste muzee.

Proiectul este finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Related posts

Policolor lansează un nou spot TV al brandului SPOR

Adina Meyers

Saint-Gobain Rigips se bucura sa primeasca diploma de excelenta oferita in cadrul Premiilor anuale EURO-Constructii 2015

Adina Meyers

Pianista Alice Sara Ott – interviu audio-video la Radio Romania Muzical

Adina Meyers