Asa isi doreau Oana si Florin sa arate noul lor apartament in urma renovarii. E drept ca nu stiau clar cum sa obtina un astfel de decor, care sa fie totodata unitar si armonios, asa ca au apelat la Monica Corduneanu si Paula Duta, doua tinere arhitecte care au reusit sa le concretizeze viziunea intr-o amenajare care ii reprezinta.

Proprietarii au ajuns sa lucreze cu cele doua arhitecte in urma recomandarii unor prieteni. Au apelat la ele imediat dupa ce au cumparat apartamentul, inainte de a demara procesul de amenajare. Isi doreau un interior modern, vesel si tineresc, dar asta era tot ce stiau in linii mari, asa ca propunerile concrete ale Monicai si Paulei au fost foarte folositoare. Astfel au stabilit stilul, culorile si finisajele.

Pentru ca voiau un decor care sa fie totodata vesel si confortabil, cele doua arhitecte au gandit zona de living in doua arii distincte ca rol si cromatica. Unul dintre peretii livingului este axat pe tonuri calde, pamantii, iar cel opus, pe accente de verde energic. Pentru ca intregul apartament sa aiba un look unitar, amenajarea a inceput cu livingul, unde se regasesc toate culorile folosite in celelalte incaperi. In camera de zi, Monica si Paula au mers pe ideea de energie si relaxare, in timp ce in bucatarie au ales un look mai luminos, bazat pe finisaje deschise si tonuri de verde. Baia preia doar tonurile pamantii din living.

Zona de relaxare este separata vizual de cea de lucru, dar totul se imbina unitar si armonios, astfel incat livingul de 22 de metri patrati nu pare deloc aglomerat. La acest look aerisit a contribuit nu numai gama cromatica aleasa, ci si mobilierul modern, cu linii drepte.

Combinatia alb-verde din bucatarie a fost inspirata de personalitatea Oanei, care este foarte tonica si activa. Faianta dintre corpurile de mobilier are dimensiunile 33 x 33 cm, insa a fost incizata pentru a capata un nou look. Si in baie s-a recurs la aceasta metoda pentru a se crea un joc de forme. Placile ceramice au fost folosite doar pe peretele cu cada, nu pe toata suprafata baii.

Mobilierul minimalist este facut la comanda dupa schitele arhitectelor. Pentru a ”imbraca” spatiul, ele au adaugat detalii decorative. Un astfel de detaliu il reprezinta culorile aplicate pe cei doi pereti opusi din living, unde Monica si Paula s-au jucat cu formele si nuantele. S-au ocupat personal de acest aspect, pentru a evita orice eventuala greseala a mesterilor.

Doar in dormitor si pe hol exista corpuri de depozitare, restul spatiilor fiind pastrate aerisite, si asta pentru ca cei doi tineri au mereu prieteni in vizita. Dupa acest principiu a fost aleasa si canapeaua incapatoare si confortabila.

Arhitectele sunt foarte incantate de colaborare, avand in vedere ca Oana si Florin au fost foarte receptivi la ideile lor si le-au dat mana libera, dupa ce au ajuns sa se cunoasca si au capatat incredere.

Amenajare realizata de Archinteriors, web: archinteriors.ro

Arhitect Monica Corduneanu, tel.: 0744-676.423, email: monica.corduneanu@gmail.com

Arhitect Paula-Maria Duta, tel.: 0741-778.357, email: duta.paula@gmail.com

 

Related posts

Amenajare în stil romantic

Adina Meyers

Spatii functionale si ergonomice intr-un apartament nou

Adina Meyers

Eleganţă clasică pe plaja oceanului

Adina Meyers