Amenajari Interioare

Designul, o constanta variabila

Text: Mariela Vanu 

Evolutia designului de mobilier este usor de asimilat in cadrul marilor targuri de specialitate. La editia din acest a an a imm Köln, tendintele propuse de specialisti aduc in prim-plan atat modele clasice reinterpretate, cat si inovatie in materie de confort si functionalitate.

Marea varietate de idei si sugestii pentru mobilarea interioarelor, dar si decorul urmeaza un filon antropologic. Din perspectiva modei, a preferintelor publicului, locuintele sunt reprezentative pentru stilul de viata actual, fiind adevarate vitrine ale nivelului de trai, de cultura, ale pasiunilor, ritmului si aspiratiilor.

In privinta paletei cromatice, se remarca o preponderenta a tonurilor calde, cu trimitere la natura, si a nuantelor de pamant ce sugereaza calmul, echilibrul, stabilitatea. Functionalul, confortul, spatialitatea si intoarcerea la natura sunt cateva dintre principalele repere in moda amenajarilor interioare din acest an.

Fiecare camera este tratata cu o atentie egala, tendintele fiind clar sugerate de compozitii complexe, pentru orice tip de preferinte, fie ca este vorba despre locuinte single sau destinate unor familii numeroase.

Livingurile sunt epurate de mobilierul inutil, maximizandu-se impactul vizual al pieselor de rezistenta. Confortul si relaxarea sunt „furnizate” de forma ampla a canapelelor, care doar aparent sunt caracterizate de forme simple, minimaliste.

Ergonomia este cuvantul-cheie, reluand astfel perspectiva antropologica, ce presupune un anumit tip de stil de viata si, implicit, un ritm al relaxarii si odihnei. Mesele sunt joase, spatiile de depozitare devin display pentru colectiile de obiecte decorative.

Totodata, este lasat si un spatiu de trecere amplu, pentru fluidizarea deplasarii in aceste zone, dar si pentru cazul in care se doreste includerea unor piese noi in decor.

Cititi restul articolului in Revista Caminul!

Related posts

Tehnologia ne face viața mai ușoară!

Adina Meyers

Mobilierul pictat – ultimul trand

Adina Meyers

Peste 3.300 de echipe de studenți participă la concursul International VELUX Award 2018

Adina Meyers