Amenajare living Practic

Livingul transformat in dormitorul copiilor

Atunci cand se ia o decizie majora cu privire la modificarea structurii unei locuinte, aceasta va genera mai multe tipuri de consecinte, unele dintre ele mai putin placute.

De aceea, este de preferat ca planificarea reamenajarii sa fie una cuprinzatoare, care sa integreze, pe cat posibil, toate elementele locuintei. Pentru aceasta trebuie sa se stabileasca obiectivele centrale ale renovarii. Plecand de aici, se pot gandi urmtorii pasi. Cu cat aceste idei se inlantuiesc mai coerent, cu atat rezultatele finale vor fi mai satisfacatoare pentru proprietar.

Apartamentul pe care il prezentam aici este un astfel de caz fericit, in care obiectivele finale au putut fi atinse printr-un sir coerent de masuri.

Primul obiectiv a constat in asigurarea zonelor nocturne pentru cei cinci membrii ai familiei. Deoarece livingul a fost reamplasat in zona de intrare in apartament, camera care indeplinea initial aceasta functie a fost transformata in dormitor.

Datorita dimensiunilor sale, aceasta a putut fi cu usurinta amenajata in asa fel incat sa-i gazduiasca pe cei doi copii mai mici ai familiei.

In prima etapa a lucrarilor a fost demolarea celor doi pereti din caramizi BCA ai fostului living: cel frontal si cel stang. In continuare a fost demontat tavanul fals, pentru ca acesta ar fi diminuat considerabil inaltimea camerei.

Peretele dintre fostul living si dormitorul matrimonial a fost reconstruit din placi de gipscarton. Pentru economisirea spatiului, acestuia i s-a dat grosimea minima de 5 cm. In procesul de realizare a acestui perete a fost construita o nisa de 80×80 cm prevazuta cu trei rafturi. Ea intra in spatiul dormitorului invecinat si va servi drept spatiu pentru depozitare. Scheletul metalic al rafturilor a fost bine ranforsat pentru a suporta greutatea.

Al doilea perete longitudinal a fost placat cu gipscarton prin lipire in puncte. Placajul va servi drept izolant termic si acustic, si va oferi o suprafata excelenta pentru viitoarele finisaje. Pardoseala a fost finisata cu parchet din lemn de bambus.

In galeria foto puteti vedea imagini din timpul lucrarilor si rezultatul final. Daca lucrarea aceasta v-a inspirat, insa nu va incumetati sa va apucati de propriul proiect de renovare din cauza costurilor implicate, va recomandam sa apelati la un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si renovarea e mai ampla, puteţi solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

Related posts

Cum sa creezi o zona reper in locuinta ta

Adina Meyers

Consumabilele de unică folosință din hârtie pentru o igienă perfectă

Adina Meyers

Covoarele profesionale – indispensabile oricarei afaceri

Adina Meyers