O gradina este la fel ca o casa, are nevoie de aceeasi atentie din partea proprietarilor, de un proiect bine gandit, de o investitie pe masura si, nu in ultimul rand, de foarte mult suflet.

Gradini frantuzesti

Trebuie sa stiti ca gradinile frantuzesti sunt construite in zone plate, foarte mari, piscinele, fantanile arteziene sau paraurile fiind nelipsite din aceste amenajari. Copacii si straturile de flori sunt asezate in randuri lungi, ordonate, asa ca gradinile frantuzesti pot fi asemanate parcurilor, permitand plimbarile. Printre plantele recomandate intr-o astfel de amenajare amintim: salvia, ienuparul, levantica, pelinul, trandafirii multicolori sau crinii imperiali. In acelasi timp, potecile din gradina pot fi placate cu piatra sau pietris de diferite nuante.

Gradini englezesti

Sunt caracterizate prin existenta obligatorie a gazonului perfect intretinut, de straturile luxuriante de flori de vara, anuale, de tufe multicolore perene (de exemplu, trandafirii) si de obiectele decorative (clopote de gradina, vase de piatra, casute pentru pasari), care trebuie sa incline ca aspect spre farmecul timpurilor trecute.

Gradini asiatice

Este mai riguroasa si mai pretentioasa decat cele de tip european. Elementele specifice sunt aleile cu pietris, curgerile de apa si o serie de plante caracteristice. O alta trasatura a acestor spatii este ordinea care domina si care ofera atmosfera necesara meditatiei.

 

 

Related posts

Mobilier terasă din aluminiu șlefuit – rezistență, durabilitate și design inedit 

Adina Meyers

Gradina alpina

Adina Meyers

Gradina dintre stanci

Adina Meyers