Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Cele mai frumoase gradini de inspiratie internationala

O gradina este la fel ca o casa, are nevoie de aceeasi atentie din partea proprietarilor, de un proiect bine gandit, de o investitie pe masura si, nu in ultimul rand, de foarte mult suflet.

Gradini frantuzesti

Trebuie sa stiti ca gradinile frantuzesti sunt construite in zone plate, foarte mari, piscinele, fantanile arteziene sau paraurile fiind nelipsite din aceste amenajari. Copacii si straturile de flori sunt asezate in randuri lungi, ordonate, asa ca gradinile frantuzesti pot fi asemanate parcurilor, permitand plimbarile. Printre plantele recomandate intr-o astfel de amenajare amintim: salvia, ienuparul, levantica, pelinul, trandafirii multicolori sau crinii imperiali. In acelasi timp, potecile din gradina pot fi placate cu piatra sau pietris de diferite nuante.

Gradini englezesti

Sunt caracterizate prin existenta obligatorie a gazonului perfect intretinut, de straturile luxuriante de flori de vara, anuale, de tufe multicolore perene (de exemplu, trandafirii) si de obiectele decorative (clopote de gradina, vase de piatra, casute pentru pasari), care trebuie sa incline ca aspect spre farmecul timpurilor trecute.

Gradini asiatice

Este mai riguroasa si mai pretentioasa decat cele de tip european. Elementele specifice sunt aleile cu pietris, curgerile de apa si o serie de plante caracteristice. O alta trasatura a acestor spatii este ordinea care domina si care ofera atmosfera necesara meditatiei.

 

 

Articole similare

Baia retro: simpla, dar fermecatoare

Adina Meyers

Esti incepator in ale gradinaritului? Atunci tine cont de aceste sfaturi!

Adina Meyers

Mai, luna cireșelor timpurii

Adina Meyers