LifeStyle

Inscrierile la IVA continua pana la 1 februarie 2010

Bucuresti, 13 ianuarie 2010 – Studentii la arhitectura se pot inscrie la International VELUX Award pana la 1 februarie 2010, accesand website-ul www.iva.velux.com.

Pana la 1 februarie toti cei interesati sunt invitati sa se inregistreze completand formularul de inscriere de pe website-ul dedicat International VELUX Awards: www.iva.velux.com. Organizatorii vor raspunde oricaror intrebari si vor oferi clarificari pana la 1 martie 2010, urmand ca participantii inscrisi sa trimita lucrarile lor pana la data de 3 mai 2010. In luna iunie proiectele vor fi evaluate de un juriu international specializat iar premiile vor fi decernate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in data de 16 octombrie, in La Rochelle – Franta. 

Aflat la a 4 a editie, concursul international pentru studentii la arhitectura lansat de VELUX aduce si de aceasta data in atentia participantilor o tema extrem de ofertanta: “Light of tomorrow”. Parte esentiala in mentinerea energiei si a vitalitatii, lumina naturala, privita ca element central in abordarea arhitecturii si sustenabilitatii, este provocarea lansata de VELUX pentru editia de anul acesta a International VELUX Awards.

Studentii au oportunitatea de a analiza si propune metode de exploatare a luminii naturale, cu scopul de a imbunatatii calitatea vietii. Concursul liber, fara cerinte specifice de utilizare a anumitor materiale sau produse, poate fi privit de fiecare dintre studentii participanti drept sansa de a lua parte la o competitie internationala dar, in acelasi timp, si o rampa de lansare in domeniul arhitecturii. 

Dincolo de beneficiile participarii si experientei dobandite in urma acesteia, un alt factor motivant pentru inscriere este valoarea totala a premiilor, care se ridica la 30.000 euro, acordate atat studentilor, cat si profesorului indrumator. Proiectele pot fi realizate individual sau in echipa. Toate lucrarile inscrise in concurs vor putea fi vazute pe website-ul dedicat: www.iva.velux.com. 

Alexandra Maier, arhitect VELUX Romania, a declarat: “Concursul International VELUX Awards incurajeaza dialogul deschis pe tema „Light of tomorrow”, bazat pe abordari experimentale si gandire libera. Ca si student, puteti investiga rolul luminii naturale in mediul construit, fie ca doriti sa puneti accent pe lumina naturala in contexte urbane, in cladiri individuale sau in concepte abstracte. Noi va incurajam sa puneti accent pe importanta luminii naturale pentru o dezvoltare sustenabila care abordeaza atat nevoia umana, cat si echilibrul natural.” 

Realizat in cooperare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA) si Asociatia Europeana a Scolilor de Arhitectura (EAAE), International VELUX Awards isi propune sa ofere ocazia specialistilor in devenire sa-si puna amprenta in tendintele din arhitectura, luand in considerare prospetimea ideilor si implicarea in proiecte ale studentilor.    

Prin produsele inventate si dezvoltate de mai bine de 65 de ani, compania VELUX contribuie la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. VELUX produce o gama larga de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare, dispozitive de comanda si control. Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari si reprezinta, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii, ale carui produse sunt vandute peste tot in lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L. Pentru detalii vizitati www.velux.ro si www.velux.com.

Related posts

Cubul Rubik

Adina Meyers

REGULI noi pentru sălile de fitness din 15 iunie

Adina Meyers

Dieta cu care actrița Rebel Wilson a slăbit 27 de kilograme

Adina Meyers