Case de vacanta

Acasa la Monica Columbeanu

Mobilierul stil si clasic, precum si numeroasele opere de arta te duc cu gandul la un muzeu.

Construita pe un teren cu suprafata de un hectar, pe malul lacului Snagov, resedinta familiei Columbeanu este complet straina de traiul agitat, poluat si zgomotos de la oras. Dar tocmai aceasta a fost si intentia proprietarului cand a cumparat terenul in 1997, cu scopul de a se retrage macar cu locuinta aproape de natura.

Constructia casei a inceput un an mai tarziu, in 1998, si a durat 3 ani, fiind gata in 2000.

Arhitectul care s-a ocupat de proiectul casei a avut ca solicitare din partea domnului Columbeanu realizarea unei case luminoase, care sa comunice direct cu peisajul natural al gradinii. Arhitectura casei nu s-a inspirat dintr-un model anume, ci a incercat sa reprezinte cat mai bine stilul de viata luxos si dinamic al proprietarului.

Dimensiunile casei sunt foarte generoase, constructia desfasurandu-se pe patru niveluri: demisol, parter, etaj si mansarda. Daca la demisol se afla partea de agrement cu piscina, bar si sala de sport, la parter se desfasoara imensa zona de zi cu livingul impartit in mai multe zone. Tot la parter se afla bucataria, biroul domnului Columbeanu si cateva dependinte. La etaj sunt dormitoare cu bai, iar mansarda de mici dimensiuni adaposteste una dintre camerele Irinei, fiica celor doi soti, caci asa cum am aflat de la mama ei, micuta obisnuieste ca din cand in cand sa-si mute locul de joaca sau de somn.

In total, locuinta dispune de zece camere cu diferite dimensiuni si functiuni variate.

Pentru partea de interior, proprietarul nu a apelat la un decorator profesionist, ci a preferat sa-si amenajeze singur spatiul.

Livingul, piesa de rezistenta a vilei, este un spatiu amplu, structurat in mai multe zone: zona de primire din vecinatatea casei scarii, diningul, o zona de relaxare cu canapele si fotolii, un alt colt de discutii si, nu in ultimul rand, un mic salon cu semineu, despartit de restul incaperii printr-o diferenta de nivel.

Mobilierul, adus in mare parte din Italia, se compune din piese cu design clasic, de mare rafinament, realizat din lemn si piele naturala. In salonul cu semineu, decorul este putin diferit, proprietarul optand aici pentru mobilier stil, autentic, adus tot din Italia. In plus, frumusetea acestei zone este data de suprafetele vitrate foarte mari care scalda camera in lumina si ofera o frumoasa perspectiva asupra gradinii care coboara pana la lac.

Locul de luat masa, amplasat in vecinatatea bucatariei, rivalizeaza si el la unul dintre locurile casei cu cea mai frumoasa priveliste spre gradina. Masa mare, pentru opt persoane, devine neincapatoare cand se strange aici toata familia.

Adevaratele elemente decorative ale casei sunt insa lucrarile artistului Sabin Balasa, pe care le regasim in numar mare atat in living, cat si pe holul de la etaj. Doua suprafete mari din living sunt acoperite cu picturi murale semnate de faimosul artist, pe langa alte tablouri de mai mici dimensiuni. In plus, domnul Irinel Columbeanu este singurul proprietar al unei sculpturi semnate Sabin Balasa, si amplasata la intrarea in living pe un soclu special creat pentru a pune lucrarea in valoare.

La etaj, camerele de odihna amenajate diferit pastreaza aceeasi linie clasica cu care ne-am familiarizat din living. Personalitatea fiecarei camere este data si de arhitectura spatiilor, care au de cele mai multe ori forme neregulate. Datorita spatiilor destul de generoase, incaperile pot reuni mai multe functiuni, dormitoarele devenind astfel nu doar locuri de odihna, ci si camere de relaxare, de lectura sau spatii de expunere pentru „trofeele” din lumea modelingului.

Desi casa nu a mai fost reamenajata in timpul ce a trecut de la constructia ei, datorita stilului clasic-modern adoptat in amenajare, decorul este unul actual si nu necesita niciun fel de modificare.

Related posts

Acasa la o diva pop-country

Adina Meyers

10 moduri mai bune de a vă stoca oalele și tigăile

Adina Meyers

Conceptul de design al cabinei de duș Radaway

Adina Meyers