LifeStyle

Green Teen Spirit: competitia inceputului de an

Pe scurt, Green Planet Blues. Alaturi de experti de talie internationala, entuziasmati de ideea ca si in Romania “se poate”, 5 tineri liceeni ne-au demonstrat ca si lor le pasa. Au creat povesti, ne-au oferit solutii si au pus juriul la grea incercare, pentru ca numai unul din ei putea sa castige premiul cel mare.

In 2010, Green Planet Blues revine, si odata cu el, Asociatia Aristoteles Workshop provoaca tinerii sa reinventeze mediul in care traiesc. Liceeni din toate colturile tarii sunt invitati sa pregateasca un clip de 1 – 3 minute despre o problema de mediu care ii ingrijoreaza si pentru care ei incearca sa gaseasca solutii. 

Oricine are varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, e pasionat de ecologie si detine un telefon mobil cu functie video, un aparat de fotografiat sau orice alt instrument  cu functie de inregistrare poate deveni regizor ECO.

Termenul limita pentru inscrieri este 15 ianuarie 2010. Cei care doresc sa participe trebuie sa parcurga trei pasi simpli: 1. isi fac cont pe www.youtube.com, www.vimeo.com sau pe orice alt website care permite upload video. 2. Upload-eaza clipul lor si copiaza link-ul in 3. formularul de inscriere, completat cu datele solicitate.

Odata incheiata perioada inscrierilor, un juriu format din specialisti in cinematografie si mediu vor alege cinci finalisti carora organizatorii le vor oferi oportunitatea de a fi la Sinaia pe perioada evenimentului si de a-si vedea filmele proiectate alaturi de cele mai rasunatoare productii de anul acesta de la Festivalul International al Filmului de Mediu, desfasurat in Ile de France, Paris.

Preferatii celei de-a doua editii a Green Teen Spirit vor fi recompensati de partenerii nostri. AVIS pune la bataie 1000 de Euro pentru cel mai bun clip, iar Realitatea-Catavencu ofera unuia dintre tineri un stagiu de practica in cadrul redactiilor trustului, timp de o saptamana.  

Pentru detalii suplimentare, rugam tinerii sa ne contacteze pe adresa ana@aworkshop.org. Mai multe informatii gasiti pe www.greenplanetblues.ro.

GREEN PLANET BLUES este organizat cu sprijinul AVIS, CNC, Primaria Orasului Sinaia si Centrul Internationa de Conferinte „Casino” Sinaia, sustinut de Cod Verde si de partenerii media Zoom, Academia Catavencu, Voxpublica.ro, 24FUN, Radio Romania Cultural, WebPR, Observator Cultural, Cinemagia, Port.ro, Romania Libera, Feeder.ro, Videofil.ro, Green-Report, Ecosemnal, Ecosapiens, Casamea.ro, Clopotel.ro.

Related posts

Desert de weekend: inghetata de ananas si rom

Adina Meyers

RAISANDRA, VICTORIOASĂ LA UN PRESTIGIOS CONCURS DE LA HOLLYWOOD: A LUAT PLACHETA DE CAMPION MONDIAL PE MUZICĂ ȘI 8 MEDALII

Adina Meyers

„Târg tradițional de Armindeni”

Adina Meyers