Recompartimentarea spatiului poate aduce multe beneficii locuintei: crearea de zone mai luminoase, mai mari, schimbarea destinatiei unor anumite zone sau crearea de spatii de depozitare sau recreere.

Putem creste aportul de lumina naturala prin eliminarea partiala a unor pereti masivi, rezultand spatii deschise, aerisite. Intr-o locuinta sunt foarte necesare spatiile de depozitare functionale. In cazul rafturilor sau dulapurilor e dificil sa gasesti exact dimensiunea de care ai nevoie.

Daca alegeti sistemele Rigips Saint-Gobain puteti da spatiilor de depozitare exact forma de care aveti nevoie si, in plus, puteti incastra intrerupatoare, prize, spoturi sau leduri fara fire inestetice la vedere.

O amenajare functionala poate fi realizarea unei biblioteci incorporate in perete sau a unui dresing, folosind placile Rigidur® rezistente la impact si la smulgere, montate pe o structura de profile Rigips® UA. Aceste profile sunt mult mai rigide decat profilele standard pentru gips-carton si asigura un cadru solid si sigur pentru usile dressingului sau pentru suspendarea diverselor obiecte de mobilier – polite, vitrine etc.

Este foarte important ca la suspendarea obiectelor de mobilier unde exista solicitari considerabile sa folositi elemente de fixare speciale pentru peretii Rigips®, ancorele tip Molly fiind cele mai indicate in acest caz.

Sistemele Rigips® realizate cu placile Rigidur® sunt stabile si sigure, fiind astfel recomandate pentru pereti pe care urmeaza sa ancoram sarcini ca LCD-uri, centrala termica de apartament, obiecte de mobilier etc. Mascarea conductelor din baie sau bucatarie aduce un plus de confort estetic dar si acustic – insa este important ca in aceste zone sa folositi placile cu rezistenta la umiditate Rigips® RBI (verzi) sau, in cazul spatiilor cu umiditate foarte ridicata, a placilor pe baza de ciment Aquaroc®.

Rigips Saint-Gobain a lansat o serie de solutii inovatoare special adaptate renovarilor de locuinte, tinand cont de specificul acestor lucrari: renovarea trebuie sa fie de scurta durata, fara mizerie inutila si sa permita locuirea spatiului pe perioada renovarii. Si desigur, sa se incadreze intr-un buget pe care oricine sa si-l poata permite. Astfel, pentru probleme complexe intalnite in viata de zi cu zi la bloc, Rigips Saint-Gobain a dezvoltat doua solutii simple, dar care aduc ca beneficii imediate termoizolarea la interior si izolarea acustica.

Termoizolarea de la interior cu placi Rigitherm (gipscarton cu un strat de polistiren pe spate) implica pasi simpli de montaj si putine unelte necesare. Asigura in schimb un plus de economie de energie si elimina senzatia de perete rece. Izolarea acustica fata de vecinii zgomotosi se poate realiza prin placarea peretilor masivi cu placi Rigips® Fonic pe structura metalica si vata minerala Isover Akusto®. Acest sistem este eficient in cazul zgomotelor aeriene. In cazul zgomotelor de impact, cauzate in general de vecinii de deasupra, se recomanda izolarea plafonului dar si a peretilor, pentru ca prin simpla izolare a plafonului nu poate fi oprita transmisia vibratiilor, care sunt preluate si de pereti.

 

Related posts

Sfaturi utile pentru utilizarea eficientă şi în siguranţă a unei drujbe

Adina Meyers

Avantajele izolatiei termice cu fibre de celuloza. Izolatia cu fibre de celuloza, o solutie cu adevarat ecologica

Adina Meyers

Wizmo.ro: Apartamentele cu 2 camere au înregistrat cele mai multe anunțuri de vânzare și închiriere în 2017

Adina Meyers