LifeStyle

Casute din lemn cu gradina, pentru batranii dintr-o comuna brasoveana

Primaria din comuna brasoveana Halchiu a construit opt casute din lemn, in care vor locui persoane varstnice, aflate in dificultate.

Batranii se vor putea muta in casutele din lemn incepand de anul viitor.

Casutele au fost realizate cu fonduri europene, in cadrul unui proiect social mai amplu. Casele sunt construite din lemn, au incalzire prin pardoseala si sunt asemanatoare unei garsoniere, fiind concepute ca spatiu pentru dormitor, bucatarie, grup sanitare si camera de zi.

De asemenea, casutele din lemn sunt dotate cu mobilier, televizor, frigider si aragaz. Fiecare casuta are rezervat un spatiu pentru gradinarit, astfel incat sa ofere o ocupatie batranilor care le vor locui.

Batranii vor putea locui in aceste casute din lemn pe o perioada maxima de cinci ani, timp in care nu vor plati utilitati, costurile acestora urmand sa fie suportata de primarie.

„Cei care vor locui in aceste casute vor avea asistenta medicala asigurata, la fel si cea psihologica si toate celelalte nevoi pe care le au acesti oameni in varsta din localitatea noastra. Vor fi cazati aici batrani care nu mai au posibilitatea sa se intretina singuri acasa pentru ca nu mai au pe nimeni si, vrand-nevrand, trebuie sa ajunga in aceste casute minunate”, a declarat Ioan Girbacea, primarul comunei Halchiu, citat de Buna Ziua Brasov.

El a precizat ca reprezentantii Consiliului Local al comunei urmeaza sa decida criteriile dupa care vor fi alesi beneficiarii proiectului.

Sursa: greatnews.ro

 

 

Related posts

Cum să îți dotezi hotelul sau pensiunea pentru o igienă ideală

Adina Meyers

10 greșeli de securitate care îți pot compromite telefonul mobil

Adina Meyers

GEZE isi prezinta inovatiile la Targul mondial pentru arhitectura, materiale si sisteme BAU din Munchen 2015

Adina Meyers