LifeStyle

Se cauta loturile pretabile construirii unei pensiuni pe litoral

In prezent se inregistreaza o usoara crestere a cererilor mai ales pe segmentul terenurilor pretabile constructiilor rezidentiale (locuinte individuale, case de vacanta sau pensiuni), ceea ce ar putea face ca in perioada imediat urmatoare sa se resimta o usoara crestere a preturilor, mai ales pentru loturile bine cotate.

„Spre surprinderea noastra, inca din toamna anului trecut cererile sau inmultit in ce priveste intentia achizitiei de terenuri in zone invecinate plajelor, in special pentru construirea de pensiuni cu un numar mare de camere, care sa intre in circuitul turistic”, a decalarat Daniela Muresan, manager Free-Land Imobiliare.

Agentiile imobiliare spun ca, in prezent, pentru Constanta si, in special, pentru statiunea Mamaia, cererile depasesc ofertele aproape pe tot ceea ce inseamna terenuri pretabile pentru constructii, incepând cu cele cu destinatie turistica si terminând cu cele industriale. Chiar si in zonele limitrofe orasului, cererile sunt la fel de mari, ofertele bune fiind si aici limitate.

Ca suprafete se cauta cele de 300 – 500 mp, atât in interiorul orasului, cât si in zona metropolitana, care beneficiaza de utilitati, iar cei care cumpara fac aceasta achizitie pentru a construi o locuinta. Sunt vizate si suprafetele mai mari, insa cei interesati sunt diversi investitori care au proiecte pentru zona industriala sau comerciala. In ceea ce priveste preturile, cele mai scumpe terenuri sunt in statiunea Mamaia, valorile fiind cuprinse intre 380 si 650 euro/mp, putând ajunge si la 800 euro/mp pentru acele loturile foarte bine pozitionate.

In Mamaia Sat insa, preturile scad semnificativ, fiind cotate intre 75 – 150 euro/mp. In zona centrala a Constantei si Faleza Nord, terenurile se vând cu 400 – 500 euro/mp, fiind mult mai ieftine in zonele periferice precum Km 5 sau Viile Noi, unde preturile se situeaza la aproximativ 100 euro/mp. In zona Tomis 1, loturile pretabile pentru constructie se vând cu 350 – 380 euro/mp, iar in Coiciu ajung la 240 euro/mp. Ceva mai ieftine sunt cele din zona Ovidiu, intre 50 – 110 euro/mp.

Care sunt preturile de tranzactionare ale loturilor de pe litoral gasiti in revista Planul casei mele mai 2014.

Related posts

Accesorii auto pentru exterior pe care orice șofer trebuie să le ia în considerare

Adina Meyers

CONCURS: Castiga un loc pentru copilul tau in tabara Coolturala BookLand!

Adina Meyers

European Heritage

Adina Meyers