LifeStyle

Ai copii mici? Află cum poți curăța slime

În calitate de mamă cu siguranță cunoști foarte bine surpriza petelor facute de cei mici in casa.

În ultima perioadă vedeta celor mici a fost fenomenul slime. O pasta ce poate fi modelata fara a se rupe.

Pentru a-ti veni in ajutor am aflat cum se pot curata petele lasate de aceasta pasta sau chiar pasta propriu-zisa de pe covoare sau din parul copilului.

Cum scoateți slime-ul din covor?

Este esentiala curatarea sa cat mai rapida dupa impactul pe covor. Astfel slime-ul iese mult mai ușor decât atunci cand este uscat sau așezat. Deci, dacă aveți copii care se joacă cu slime supraveghează-i întotdeauna și asigură-te că este pus înapoi și nu, să zicem, dizolvat în covorul tău.

Pentru a îndepărta slime-ul proaspat de pe covor sau covoare, inmuiati locul cu câteva picături de apă și săpun de vase sau părți egale cu oțet și apă. Indiferent de metoda pe care o utilizați, asigurați-vă că testați o zonă discretă a covorului pentru a testa mai întâi rezistența culorii.

Apoi, înmuiați zona și acoperiți-o cu o cârpă umedă. Lăsați soluția și pânza să stea pe zona afectată timp de o oră sau mai mult înainte de a încerca să o îndepărtați. Lucrați la el cu o perie de curățat rezistentă și pentru piese foarte lipicioase, îndepărtați-l cu un cuțit de unt.

Cum il cureti daca s-a uscat..

Dacă s-a uscat în covor, probabil va trebui să faceți o anumită rehidratare pentru a îndepărta complet. Înmuiați și stoarceți o cârpă de curățare cu apă caldă, apoi ștergeți ușor pasa pentru a o înmuia. Aveți grijă să nu frecați slime-ul mai profund în covor și folosiți o mișcare de smulgere cu cârpa umedă pentru a îndepărta de pe fibrele covorului. Urmați cu un cuțit dacă este necesar.

Cum scoateți slime din îmbrăcăminte?

În primul rând, abordați pasta. Luați un cuțit  și răzuiește ușor, având grijă să nu deteriorați fibrele articolului. Dacă mai rămâne pasta, aplica un cub de gheață. Congelarea petelor va face mai ușoara răzuirea.

Odată ce îndepărtați cât mai mult reziduu de nămol, faceți față potențialelor colorări sau decolorări cauzate de slime. Este recomandata înmuierea îmbrăcămintei subțiri într-un amestec de detergent pentru pete cu apă caldă.

După 30 de minute de înmuiere, utilizați un spray de îndepărtare a petelor pe orice decolorare rămasă din nămol, apoi spălați normal. Repetați procesul, dacă este necesar, pentru a alunga orice reziduu de mucus în exces.

Cum scoateți slime din păr?

Pentru slime-ul din păr, încercați să utilizați un dezinfectant pentru mâini pe bază de gel sau săpun pentru vase. Gelul poate fi aplicat cu ușurință pe părul afectat, frecat ușor și apoi clătit. Repetați după cum este necesar pentru a îndepărta toata mizeria. Spalati apoi parul cu un șampon bun și un balsam profund pentru revitalizarea părului.

Cum eliminați zgura de pe mobilierul tapițat, cum ar fi canapeaua

Metoda cubului de gheață și a răzuirii este cel mai bun mod de a îndepărta excesul de zgură pe tapițerie. Dacă acest lucru nu este un truc, puteți utiliza, de asemenea, câteva picături de sifon. au alcool de frecare pentru a ajuta la dizolvarea bucăților de slime. După ce este ud, ridicați-l cu o lingură sau cuțit de unt, apoi ștergeți-l cu un prosop curat.

Pentru a preveni decolorarea de durată a mobilierului, găsiți produsul de îndepărtare a petelor preferat pe bază de enzime (și asigurați-vă că este sigur de utilizat pe tapițeria afectată). După testarea rezistenței culorii într-o zonă discretă, pulverizați pata până când este complet saturată. Și utilizați o cârpă umedă din microfibră pentru a șterge ușor zona afectată. Repetați dacă rămâne pata.

Related posts

Medalion de somon cu piure de telina aromatizat cu menta

Adina Meyers

Sony lanseaza prima compacta cu senzor full frame din lume

Adina Meyers

Efect al jobului remote: După 25 de ani, angajatul este obez, cocoşat şi mereu obosit – Imagini șocante

Adina Meyers