LifeStyle

Afla daca poti adormi sau nu cu lentilele de contact cu utilizare extinsa reutilizabile

Sfaturi utile, avantaje si elemente de precautie

Lentilele de contact, ca accesorii oftalmologice de ultima generatie incorporeaza o serie de tehnologii care le fac sa devina din ce in ce mai pretioase cu utilizatorul. Totodata, progresul tehnologic al industriei oftalmologice a permis aparitia categoriilor de lentile de contact cu utilizare extinsa reutilizabila, accesorii care pot fi folosite fara probleme de catre pacient in timpul somului. Marcile de lentile de contact cu purtare extinsa, precum Acuvue sau PureVision sunt exemple concrete de lentile care pot fi utilizate chiar si in timpul somnului pentru o perioada care ajunge pana la 30 de zile.

Ce se intampla daca atipesti cu lentilele?

Efectele lentilelor de contact conventionale asupra ochilor depinde, in primul rand, de car timp dormi folosind aceste lentile. Daca, de exemplu, adormi, in mod regulat, in autobuz pe drum, riscul aparitiei iritatiei sau inflamatiei corneene este extrem de redus. Efectele unui somn de 15-45 minute s-ar putea traduce doar pirntr-o simpla vedere intetosata si ochi uscati pentru o scurta perioada de timp. In cazul in care alegi sa adormi noaptea cu lentilele de contact, timp de 6-8 ore, tipul de lentila este cel care face diferenta. Astfel, lentilele fabricate din materiale moi, din silicon-hidrogel, permit trecerea unei cantitati de pana la 5 ori mai mare de oxigen catre cornee. In aceste conditii, este foarte putin probabil sa te trezesti cu ochii inflamati.

Ca masura de precautie, nu uita sa indepartezi lentilele de contact din hidrogel de la ochi inainte de culcare! Lentilele de contact cu hidrogel au textura mult mai dura. Ca atare, aceste lentile au sanse mult mai mari de a produce iritatii si inrosirea corneei dupa purtarea pentru o lunga perioada pe timp de noapte.

Mai bine dormi cu aceste lentile de contact!

Daca totusi, adori sa adormi noaptea stand in fata televizorului, te exemplu, nu uita sa apelezi la lentile de contact cu purtare extinsa. Asa cum le zice si numele, lentile de contact cu purtare extinsa sunt special gandite pentru a fi purtate tot timpul, chiar si in timpul somnului.

Acestea sunt realizate din material special de silicon-hidrogel si permit ochilor sensibili sa obtina suficient oxigen in timpul somnului.

Lentilele de contact cu purtare extinsa pot fi bilunare sau lunare. Dupa acest timp de purtare, lentilele trebuie indepartare! Lentilele de contact, cum ar fi cele de la PureVision sau Acuvue Oasys din magazinul online optilen.ro, reprezinta exact solutia de care aveti nevoie pentru a adormi citind revista sau cartea preferata in fiecare seara.

Lentilele de contact cu purtare extinsa, cum sunt cele din gama PureVision 2 HD sau Acuvue Oasys necesita, insa, o atentie suplimentara in ceea ce priveste ingrijirea curatarea lor zilnica. Procedura zilnica de ingrijire si curatare are drept scop indepartarea murdariei, a particulelor de grasime, cat si prevenirea iritatiei si infectarii ochilor.

In concluzie, in functie de materialul de fabricare, dar si de tipologia lentilei de contact, se poate adormi pe timp de noapte fara a indeparta accesoriile medicale de la suprafata ochilor si a le depozita in recipient speciale.

In general, nu este recomandat sa dormi cu lentilele de contact fara a fi curatate si indepartate, deoarece ochii trebuie să „respire” in timp ce dormi, pentru ca tu sa te bucuri de confort la purtare si sanatate oculara tot timpul.

Related posts

Din Jurnalul unui nostalgic

Adina Meyers

Degustare de bauturi rafinate, seri de networking si o atmosfera de exceptie la Noble Drinks Fair & Networking Events

Adina Meyers

Vopseaua superlavabila Savana Kids cu Teflon

Adina Meyers