Amenajari Exterioare

Ingrijirea plantelor pe perioada rece

Circula multe informatii care promoveaza diverse plante si flori nu numai pentru rolul lor decorativ, ci si pentru purificarea aerului in interior, ca antipoluanti, eliminatori de energii negative etc. In acest scop, dar si pentru aflarea noutatilor din domeniu, ne-am adresat specialistului Anca Domnica Lupu.

Care sunt regulile de baza pentru ingrijirea plantelor in sezonul rece?

In principiu, regula care trebuie respectata cu sfintenie pentru toate plantele este sa nu le pozitionam deasupra caloriferelor, deoarece caldura in exces si aerul uscat le dauneaza. Este valabil chiar si in cazul cactusilor care au nevoie de o iernare la rece pentru a obtine floare in anul urmator. Fertilizarea plantelor de interior ar trebui sa continue in acelasi ritm ca si pe perioada verii, iar la mutarea plantelor in interior sa tinem cont de pozitia lor din curte/balcon si sa incercam sa le oferim pe cat posibil aceleasi conditii de luminozitate ca si anterior. Acum este un moment propice sa ne uitam atent la flori, sa analizam care au pui si sa le separam, care au nevoie de atentie marita si care nu se dezvolta corespunzator.

Ce noutati au aparut pe piata?

Nu sunt specii noi si revolutionare care sa fi fost inregistrate sau brevetate in ultima perioada. Plantele aparute si inregistrate de horticultori sunt variatii/hibrizi ale binecunoscutelor anthurium, vriesea, aechmea. A aparut, de exemplu, anthuriumul negru, precum si cel portocaliu. Perceptia publicului este diferita de la o tara la alta. Daca in Anglia au fost foarte bine primiti, in Romania, publicul a fost reticent si, ca atare, importul acestora se face la comanda.

Anca Domnica Lupu de la ELTUNG IMPEX,
tel.: 0722.933.622

Related posts

3 moduri în care poți folosi plasa zincată în gospodărie

Adina Meyers

Gradini amenajate in spatii mici

Adina Meyers

Dulapul metalic, o adiție deopotrivă practică și estetică pentru casa ta!

Adina Meyers