Pe langa materialele clasice, aveti la dispozitie si o varianta nonconformista, aceea a acoperisului verde.

O casa poate fi plina de viata intr-un mod extrem de simplu. Nu aveti nevoie de o gradina luxurianta si costisitoare pentru a fi aproape de natura ci doar de un acoperis verde… la propriu. Inginerii peisagisti propun o inventie moderna si nonconformista: un acoperis acoperit cu vegetatie, ceea ce pentru Romania este o noutate absoluta.

Inca de la inceput trebuie sa stiti ca investitia este destul de costisitoare si greu de intretinut dar, din punct de vedere estetic, merita toti banii. In plus, optand pentru un astfel de acoperis luati parte la curentul Eco pentru ca locuinta dumnavoastra va contribui la reducerea poluarii.

Pentru a avea un acoperis verde trebuie sa urmati cativa pasi simpli. Prima data trebuie sa aplicati un strat de bitum pe acoperis dupa care un strat de pamant fertil, grosimea acestuia variind in functie de tipul de plante pentru care optati. Specialistii recomanda ca greutatea stratului de pamant sa varieze intre 50kg/mp si 500 kg/mp.

Un acoperis verde are o multime de avantaje, prin economisirea energiei. O astfel de casa pastreaza racoarea in timpul verii si conserva energia termica iarna. In plus, acoperisul acoperit cu un strat viu este mult mai bine protejat in timp de intemperiile vremii, durata sa de viata crescand chiar si cu 20 de ani.   

Acoperisurile verzi au devenit o obişnuinta in mai multe state europene. De exemplu, in Germania 10% dintre case au un astfel de acoperis. 

Related posts

Castellana 77, o clădire sustenabilă cu fațada din sticlă Guardian Glass

Adina Meyers

Elis Pavaje face cadou TVA-ul la achizitionarea unuia sau mai multor modele de pavaje rezidentiale

Adina Meyers

Ferestre de mansarda si jaluzele rezistente la umezeala

Adina Meyers