Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Gradina urbana cu materiale avangardiste

Intr-un imobil vechi din centrul New York-ului, in plin Manhattan, un spatiu mic situat sub nivelul apartamentului, a fost amenajat foarte original ca o terasa-gradina, utilizandu-se in principal o suprafata de acoperire din materialul Corian al firmei DuPont.

Apartamentul in discutie era situat la parter inalt si fusese remodernizat, iar pentru a se contracara lipsa luminii naturale au fost folosite in interior materiale deschise care reflecta lumina, in speta lemnul de sicomor si otelul, obtinandu-se astfel un spatiu contemporan. Mai exista insa o problema, si anume, suprafata care ajungea la nivelul pamantului, de dimensiuni destul de mici, dar care nu isi gasise o aplicare.

Era vorba de un spatiu foarte intunecos, ingramadit de plante inalte care, de altfel si blocau lumina in apartament. Designerul David Giovannitti a gasit o rezolvare remarcabila, imaginand volumul ca o forma de vapor. Ideea putea fi materializata numai avand la dispozitie un material care izoleaza la apa, in plus fiind si rezistent. Astfel el a acoperit intreaga suprafata a podelei si peretilor cu o „a doua piele” din materialul Corian, realizat de firma DuPont, rezultand o gradina urbana cu tenta de lounge. Dotata cu mobila (chaise longues) si accesorii terasa devine astfel si functionala. Materialul ales reprezinta o suprafata solida care reflecta lumina. Dar nu numai acestea sunt proprietatile sale, in plus nu absoarbe apa si este usor de intretinut. Ca si culoare s-a ales albul pur, atat pentru a se da o senzatie de marire a spatiului cat si pentru a reflecta mai bine.

Mai mult, materialul ales a permis realizarea de forme curbe continui, in special la colturi (de unde si senzatia de „vapor”). Pentru „asezarea suprafetei a fost folosita o structura de aluminiu iar pentru ambientare s-a folosit bambusul, aceste plante asigurand nu numai decorul si protectia la razele de soare ci si un plus de intimidate.

Related posts

Unde folosești mozaicul ca decorațiune: sfaturi utile

Adina Meyers

Cum intretii plantele din locuinta atunci cand nu ai foarte mult timp liber la dispozitie

Adina Meyers

O gradina plina de viata

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe